Beyaz Zambaklar Ülkesinde - Grigory Petrov

Beyaz Zambaklar Ülkesinde, Grigory Petrov tarafından 1920'li yıllarda yazılmış Finlandiya'nın yaşadığı yeniden doğuş serüvenini anlatan bir kitap. Atatürk de bu kitabın okullarımızda ders olarak okunmasını tavsiye etmiş zamanında.
Neden mi? Çünkü 1920'lerde yazılmış olmasına rağmen bir ülkenin kalkınmasını, bir devletin bekasını sağlayan kurallar bellidir. İşte Beyaz Zambaklar Ülkesinde de Finlandiya'nın kurtuluşunun formülü her yönüyle anlatılırken bizlere bu hikayeden ders çıkarmak kalıyor. Taa o yıllarda ülkemizde yaşanan sorunların kitabı okuduğunuzda halen yerli yerinde durduğunu, hiçbir ileri adım atılmadığını gördüğünüzde de ümitsizlikle karışık bir hüzün kaplıyor içinizi. Sonrasında ise biz bir kere tüm yüklerimizden sıyrılıp ayağa kalkmıştık bunu yeniden başarabiliriz diyorsunuz kendi kendinize.
Beyaz Zambaklar Ülkesinde günümüzde okullarımızda okutulmuyor olsa da sizler çevrenizdeki küçükten büyüğe herkese bu kitabı tavsiye edin ve okumalarını sağlayın. Hiçbir şey için geç değil, değişim bizleri bekliyor.
Sevgiyle :) 

6 yorum:

  1. Ben de gecenlerde bu kitabi okudum ve okunmaya deger gördüm. Cok önemli bir kitap.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle, dilerim herkes Beyaz Zambaklar Ülkesinde'ye bir şans verir.

      Sil
  2. Ben de sevmiştim bu kitabı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel :) Daha çok insana sevdirebilmek dileklerimle.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.