Aeden - Azra Kohen

Fi, Çi, Pi serisi ile tanıdığımız Azra Kohen içerisinden bilgi fışkıran yeni kitabı Aeden'la yeniden blogumda misafir elbette. Bu kez "Kişisel Gelişim" okuma grubumuzla birlikte okuduğumuz Aeden; kitaplığımda benim için çeşitli anlamlar barındıran kitapların olduğu rafta yerini çoktan aldı.

Kitabın başındaki bölüm sayesinde tanıma imkanı bulduğum Aeden, farkındalıkla yaşayan insanların hayalini kurduğu bir gezegen benim gözümde. Belki bir gün öyle bir ortamda yaşayabiliriz hayaliyle yaşıyoruz bir çoğumuz. Zor elbette ama imkansız değil. Aeden'ı, Aeden'da yaşayanları, birbirleriyle iletişimlerini, hislerini ve daha birçok şeyi okurken aklımın bir köşesinden Avatar filmindeki gibi bir gezegende olduğumu düşlüyordum. Böylesi harika bir ortamın tam da keyfini sürmeye başlamışken baş karakterlerimiz Sonje ve Numi'nin Dünya'ya gelmesiyle cennetten cehenneme düşmüş gibi olsam da bizi "insansı" olarak nitelemekte çok haklı olan bu "insan"ların Dünya'ya iyi geleceklerini umdum.

Gerçekten de hikaye akmaya başladıkça farklı yollara sapmak durumunda kalan Sonje ve Numi gördükleri, işittikleri ve hissettikleri şeyler karşısında önce büyük bir şaşkınlık geçirseler de hemen ardından harekete geçmekte gecikmediler.

Tıpkı her birimizin bir mucizeyi beklemesi gibi birer mucize oldular dünya için ve düzeltebilecekleri her şeyi ellerinden geldiğince düzeltmeye başladılar.

Kitabı okurken ve okumayı bitirdiğimde hissettiğim şey Dünya için daha çok savaşmam gerektiğiydi. Çünkü dünya için savaşmam demek kendim için, tüm insanlık için savaşmam demekti. 

Elbette hayat zor, elbette ki bizleri engellemeye çalışan onlarca etken mevcut ama sonuçta her şey yine bizde bitiyor.

Tıpkı Tanrılar Okulu'nda söylediği gibi; "Dünya, sen böyle olduğun için böyle!"
Artık bir şeyleri düzeltmemizin zamanı geldi hatta geçiyor bile. Haydi hep birlikte harekete geçelim. Hiçbir şey için geç değil.

Kitabı her ne kadar severek okusam da hikayenin gereksiz uzatıldığını bölümler olduğunu hissettiğimi de söylemeliyim. Arkadaşlarımla birlikte bunun yayın evinin satış politikası olduğunu düşünsek de insanlık ve dünya adına böyle önemli çıkarımlar yapan Azra Hanım'ın buna karşı çıkmasını beklerdik. Dilerim bir daha ki kitabında bu eleştirimizi de göz önünde bulundururlar.

Daha güzel bir dünya için; sevgiyle :)

6 yorum:

  1. benim de şu anda elimde olan (daha başındayım gerçi)okudukça hoşuma giden bir kitap aeden
    yorumlarını çok sevdim
    yüreğine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keyifle okuyun :) Teşekkür ederim. Güzel bir kitaptı. Benzerlerinin çoğalması dileğiyle.

      Sil
  2. Benim de merak ettiğim bir kitap.En kısa zamanda okumak istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar çok insan okursa o kadar iyi :) Dilerim severek okursun sen de.

      Sil
  3. Bende aldım ve en yakın zamanda okumaya başlamayı düşünüyorum :) Daha önce Fi, Çi, Pi çok severek okumuştum. Bakalım yazarın bu kitabını da sevecek miyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fi, Çi, Pi'yi sevdiğinize göre Aeden'ı da seveceğinize eminim. Belki daha çok bile sevebilirsiniz. Sevgilerimle :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.