Evinizi Mumlarla Dekore Etmek İçin Müthiş Fikirler

David Walker / Flickr
Evinizdeki atmosferi kolaylıkla değiştiren nesnelerin başında gelir mumlar. Evin farklı köşelerine yerleştireceğiniz mum ve mumluklarla, bir anda bulunduğunuz mekanı farklılaştırabilirsiniz. Bu yazıda ev dekorasyonda mumları farklı şekillerde kullanmanıza olanak verecek ipuçlarını bulabilirsiniz.

Sofra Dekorasyonu
Mumlar, seçeneklerin çokluğuyla sayısız dekorasyon olanağına imkan tanıyor. Özel günlerin ve davetlerin vazgeçilmez tamamlayıcısı olan mumlar, elbette önemli akşam yemeklerinde sofraların ambiyansını tamamlamak için de kullanılıyor. Özel bir akşam yemeği için sofranızı hazırlarken, masanın ortasına birkaç mumu bir arada yakabileceğiniz, etkileyici bir şamdan yerleştirebilirsiniz. Hatta yaratıcılığınızı kullarak, şarap kadehlerini mumluklara dönüştürebilirsiniz. Bunun için seçtiğiniz şarap kadehinin içine önce dekoratif süsler yerleştirin, ardından üzerine mumu koyun. İşte bu kadar basit… 
pixabay.com
Deniz kabuklarını kullanın
Büyük bir mumun etrafını, ahşap parçaları ve yazın kumsaldan toplamış olduğunuz deniz kabuklarıyla sararak çok hoş görünümlü bir mum elde edebilirsiniz. Uzun bir kokteyl bardağının etrafına bir yapışkan yardımıyla birkaç çam ağacı yaprağını yapıştırıp, bir makas yardımıyla son rötuşleri vererek sıradışı bir mumluk yapabilirsiniz.
Lavanta, tarçın, papatya…

Yine evde bulunan malzemeler yardımıyla elde edebileceğiniz başka bir mumluk önerisi… Şeffaf, orta boy bir cam bardağın etrafına kurutulmuş lavanta, kekik, papatya ya da tarçın çubuklarını dizip, hasır bir ip yardımıyla bağlayarak bir mumluk yaratabilirsiniz.

Kozalakları kullanarak da farklı mumluklar ortaya çıkarmanız mümkün. Kullanacağınız malzemeler; doğadan topladığınız kozalaklar, metal kutunun alt kısmı ve yapıştırıcı. Metal kutuyu kozalakların üzerine yapıştırın ardından da uygun boyuttaki mumları yerleştirin. Dilerseniz kozalakları sprey boyayla farklı renklere boyayıp, daha doğal bir görünüm de elde edebilirsiniz.

pixabay.com
Bilyelerden Mumluk Yapımı
Bunun için ihtiyaç duyacağınız malzemeler; kullanmadığınız bir CD, renkli bilyeler, küçük bir pet şişe ve silikon yapıştırıcı. Bu malzemeleri hazır ettikten sonra, pet şişeyi CD’nin tam ortasına yerleştirin. Ardından sıcak silikon ile bilyeleri CD’nin üzerine yapıştırın. Bu yapıştırma işlemine kenarlardan başlayın ve bilyeleri üst üste dizerek yapıştırma işlemine devam edin. İstediniz yüksekliğe eriştiğinizde, pet şişeyi kaldırın ve boşluğa mumu yerleştirin.

Pet Şişeden Çiçekli Mumluk
Pet şişeden mumluk yapmak için beyaz renk pet şişelere ihtiyacınız olacak. Evde kullanmadığınız plastik temizlik malzemelerinin beyaz şişelerini bunun için kullanabilirsiniz. İlk önce maket bıçağı yardımıyla pet şişeden irili ufaklı yaprak şekilleri kesin. Sonrasında bu yaprakları büyükten küçüğe doğru sıralayarak yapıştırın. Alt kısma koyduğunuz mumu en büyük yaprakların altına yapıştırın. Ardından diğer yaprakları en büyük yaprakların iç kısmına yapıştırarak, çiçek şeklindeki mumluğunuzu tamamlayın.

Mumlar eridiğinde çoğu zaman bir yerden bir yere taşınırken ya da görünmez kazalar nedeniyle zeminlere, masalara, giysilere ya da halılara  bulaşabilir. Mum lekesi nasıl çıkar diye merak ediyorsanız, bu linkten işinize yarayacak pratik bilgilere ulaşmanız mümkün. Gördüğünüz gibi biraz yaratıcılık ve el becerisiyle evinizde muhteşem mumluklar yaratabilirsiniz. 



4 yorum:

  1. Ben bu tip şeyleri görünce çok hoşuma gidiyor ama ne yazık ki bir erkek olarak sanırım bu işlerden anlayamama gibi bir durumumuz var bizim. :D Kareler gerçekten çok hoş olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :) Bence erkekler olarak kendinize haksızlık yapıyorsunuz. Eminim ki denediğinizde harikalar çıkacaktır ortaya. Biz de birkaç denemenin ardından başarabiliyoruz birçok şeyi.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.