Kaptanın Teknesi - Sezgin Kaymaz

Yeni bir Sezgin Kaymaz kitabı paylaşımı ile sizlerleyim. Sanıyorum külliyatı okuyup bitirene dek sürecek bu sevda çünkü gerek anlatımı, gerek hikayesi ve gerek diliyle çok ama çok sevdiğim bir yazar oldu kendisi. O halde haydi bu kez Kaptanın Teknesi ile yola çıkma zamanı.

Kendi kitaplarını bir türlü sınıflandıramasa da "birazcık fantastik galiba" demişti bir söyleşimizde. Çünkü neredeyse her kitabında gerçek hayatlar, gerçek insanlar fantastik bir objeye, olaya bağlanıyordu bir şekilde. Bizlerin de hayatlarımızda mucizevi bir şeyler olmasını beklememiz gibi belki de Sezgin Kaymaz'ın kitapları da hayatta hiç beklenmeyen yollara sapıyor.
Bu kez karakterimiz genç bir kız ve bu kitap için genellikle erkek bir yazardan yazılmış belki de en iyi kadın karakter canlandırması gibi yorumlar duydum ve okudum. Gerçekten de kitapta iki kız arkadaşın arasında geçen sohbetler, üniversite öğrencisi olan bir kızın çevresiyle ve kendisiyle sohbetleri çok iyi gözlem yapan birinin elinden çıkma elbette ki.

Kaptanın Teknesi'ni okurken neyle karşılaşacağınızı az çok tahmin etseniz de bir türlü emin olamadığınız bir karakterle tanışacaksınız; "O" kitap boyunca sizinle gelecek ve ta en sonunda, tüm Sezgin Kaymaz kitaplarında olduğu gibi, en vurucu sahneyi okuyarak bitireceksiniz. Ne olacak merakıyla hızlı hızlı çevirdiğiniz sayfalar sona geldiğinde yine bir boşluğa düşecek ve bir başka Sezgin Kaymaz kitabı okuyacağınız günü iple çekeceksiniz.

O halde ne diyoruz? Yeni bir Sezgin Kaymaz kitabı yorumunda görüşünceye dek ;) 
Mesela bu yeni kitabı Farfara olsun mu?
Sevgiyle...

8 yorum:

  1. Ben yazarın hiç bir kitabını okumadım ancak şu anda merak etmedim değil :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka okuyun. Eminim bu zamana dek nasıl okumamışım diyeceksiniz.

      Sil
  2. Çok sevindim :) Kitapları mutlaka okunması gereken yazarlarımızdan kendisi. Eminim çok sevecek ve siz de çevrenize tavsiye edeceksiniz.

    YanıtlaSil
  3. Listeme ekledim okuyacak çok kitabım var :)
    Bu arada takipteyim. ÇEKİLİŞİME ve bloguma beklerim.

    makyajbox.blogspot.com ve berilcimcime.blogspot.com

    Desteğin için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  4. Kitap yazıları ne güzel..:)
    Ben de diyorum bloguma kim uğramıyor şu sıralar... :) :)

    YanıtlaSil
  5. Her zamanki gibi güzel yorumun sayesinde içimden merak kıvılcımları çıkıyor. En kısa zamanda okunacaklar listesine ekledim bile. Teşekkürler kuzum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim kuzum :) Umarım en az benim kadar keyif alarak okursun.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.