Kong: Kafatası Adası - Skull Island

Bildiğimiz King Kong hikayesi bu kez farklı bir bakış açısı ile izleyicinin karşısında. Kong Skull Island ya da Kafatası Adası ile tahmin edemeyeceğiniz bir hikaye sizleri bekliyor. Kong; evinde onu rahatsız eden davetsiz misafirlere dersini veriyor.


Bill Randa, yıllar önce geçirdiği bir gemi kazasında henüz küçük bir çocuktur ve kazadan tek kurtulan olmuştur. Orada gördüklerini hiçbir zaman unutamamış ama gördüklerine de kimseyi inandıramamıştır. Üzerinden yıllar geçer ve Bill tüm bu yılları kaza esnasında gördüğü şeye adamıştır. Oraya tekrar gidecek ve herkese orada gördüklerini gösterme fırsatı yakalayacaktır.

Bu nedenle oluşturduğu bir bilim ekibiyle Kafatası Adası'na gitmenin planlarını kurar ama bu seyahat için yanında askerler olmasını da ister. Onlara bu keşif gezisinde eşlik edecek olan askerler Vietnam savaşını kaybetmiş ve evlerine dönmek üzere olan askerlerdir. Bu savaş yenilgisini kabullenemeyen Preston Packard, Kafatası Adası'ndaki durumu da bir onu mücadelesine dönüştürür. Tüm ekibin hayatını umursamadan tehlikeye atar.

Her biri farklı amaçlarla bir araya gelmiş olan ekip kendilerini hiç ummadıkları bir yerde, hiç ummadıkları canlılarla çevrili bir ortamda bulurlar. Kurtuluşları ise İkinci Dünya Savaşı'nda adaya düşmüş ve hayatta kalabilmeyi başarmış olan Hank Marlow sayesinde oluyor. Kadim canlıların yüzyıllardır yaşadığı bu esrarengiz ada birçok yönüyle hayranlık uyandırırken arkanıza bakmadan kaçmak da isteyebilirsiniz.

Kong: Kafatası Adası; içerisinde derin bir hikaye barındırmayan, Kong'u sıkça görebileceğiniz bir film. İnsanların hırslarının gelebileceği noktalar üzerine sizleri düşündürebilecek, hayır diyebilmenin ne kadar da kritik bir karar olduğunu gösterecek ve hayatta kalma içgüdüsünün insana neler yaptırabileceğini izleyeceksiniz. Kafatası Adası'nı maalesef pek fazla övemeyecek olsam da farklı bir dünyaya yolculuk etmek isteyenler için iyi bir seçim olabilir.
Keyifli seyirler dilerim :)

5 yorum:

  1. Bu Kong'un modası geçmedi mi daha. Ama yine de gizemli bir ada ve keşif yapmaya giden insanlar ilgi çekici geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçirmemeye çalışıyorlar ;) Bu kez çok daha farklı bir açıdan işlenmiş hikaye. Umarım seversiniz.

      Sil
  2. Rica ederim :) Umarım severek izlersiniz.

    YanıtlaSil
  3. Yanıtlar
    1. Vizyona yeni girdi zaten. Sinemada izlemek için geç değil :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.