Kusursuz Evcil - Kate Jarvik Birch

Blogumu açtığımdan beri ilk defa bir kitap tanıtımı benim için çok özel olacak çünkü bu kitap yayın hayatına yeni başlayan Misis Kitap'ın yayınladığı ilk kitap ve Misis Kitap bünyesinde çok sevdiğim dostlarım var. Kitapların ortaya çıkış süreçlerinde onca emeğe de sahiplerken ilk olarak onlardan bahsetmemek olmazdı. Dilerim yolları hep açık olur ve hayal ettiklerinden de ötesine ulaşırlar.

Misis Kitap'ın ilk kitabı Kusursuz Evcil'e gelirsek ne söylesem, nereden başlasam bilemiyorum. Aslında şöyle bir oturup düşündüğümde beni korkutan bir konuya sahip çünkü kadınların birer süs bebeği ve köle gibi yetiştirilip ailelere satılmasıyla ilgili bir konuya sahip. 

Ella "Kusursuz Evcil"lerin yetiştirildiği bir okulda yetişmiş ve artık bir eve gitme zamanı gelmiş kızlardan biridir. Doğuş amaçları sahiplerini mutlu etmek olan bu kızlar insani duygulara da sahipler elbette ve neredeyse her biri, sahibi mutlu etmekle, mutlu olmak arasındaki bağlantıyı bir türlü kuramıyor doğal olarak. Müthiş bir bocalama içine giriyor, dünyadan bihaber şekilde dünyaya salınıyor ve yıllardır görmedikleri, bilmedikleri bir ortamda normal davranmaları bekleniyor.

Evcillerin sahiplenilmesi kısmı tamamen gösterişten ibaret. En güzeline, en bakımlısına ve en yeteneklisine sahip olmak ve böylece diğer zenginlere hava atmak. Ne bencil, ne ikiyüzlü bir dünya ve biz de koşar adımlarla o dünyaya doğru gidiyoruz. 

Kitap, öyle ortada bitti ki Ella'nın kaldığı yerde ben de dondum kaldım sanki derken devam kitabı olduğunu öğrendim. Şimdi sabırsızlıkla onun gelmesini bekliyorum. Özellikle genç okur kitlesinin bayıla bayıla okuyacağı Kusursuz Evcil benim de kalbimi çaldı.
Okuyacak herkese keyifli okumalar dilerim ve yorumlarını bekliyorum elbette.

5 yorum:

  1. dün kitap hakkında başka bir yorum okudum beyaz dizinin karanlık hali diye düşünüyorum konuyu pek sevmedim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konu gerçekten de pek sevilecek gibi değil zaten kitabı iyi yapan da bu. İyi işlenmiş.

      Sil
  2. Çok haklısın. Konu tam anlamıyla ürkünç, geleceğe dair tedirginlik yaratıyor.

    YanıtlaSil
  3. çoooooooxdandır k yox idim, gəldim :))) Kitab diqqətimi çəkdi. Blogum kimi əlimdə yarım qalan kitabım var onu bitirim (sonra blogda yazısını yazım) və bu kitabı oxumaq istəyərdim. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin :) Ben de yoktum ne zamandır, geri geldim. Umarım severek okursun :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.