Mumya - The Mummy

Mısır'a olan özel ilgim nedeniyle bilmem kaçıncısı çekilen mumya filmlerinden birine daha gözüm kapalı gittim. Mısır coğrafyası ve muhteşem tarihi öyle sonsuz hikaye varyasyonlarına izin veriyor ki yine bir diğeriyle daha karşı karşıyayız. Lanetler, tanrılar, intikam, hırs ve büyük bir geri dönüş bekliyor bizleri.

Başka bir varis olmadığından Mısır tahtına geçecek olan Ahmanet abisinin başka bir kadından doğan çocuğu yüzünden tahta çıkma şansını kaybeder ve bu onda müthiş bir intikam duygusu uyandırır. Ölüm Tanrısı Seth'le işbirliğine girer ve abisi ve çocuğunu acımasızca öldürür. Tam Seth'i ete kemiğe büründürecek ayini yapmak üzereyken yakalanır ve tekrar dünyaya gelmesini engellemek amacıyla birçok önlem alınarak ve canlı canlı mumyalanarak gömülür.

Olaylardan yüzyıllar sonra bir askeri operasyon esnasında Nick Morton, eline geçirdiği bir not sayesinde Ahmanet'in hiç bulunmaması gereken mezarını bulur ve aksiyon başlar. Ahmanet'in mezarı incelenmek üzere bir uçağa yerleştirilir ve yola çıkılır ancak yolda hiç beklenmeyen şeyler yaşanır. Ahmanet, hedefine yol almaktadır. Amacı yüzyıllar önce ayin esnasında kullandığı hançeri ele geçirmek ve Seth'i dünyaya getirmektir.

Her mumya filminde izlediğimiz gibi insanlardan beslenerek yavaş yavaş kendi bedenine bürünür. Bir yandan da büyük bir kovalamaca yaşanmaktadır. Aslında Jenny Halsey tarafından aranan mezar onunla birlikte bir araştırma bölgesine getirilir. Ele geçirdikleri Ahmanet'i bir şekilde kontrolde tutmaya çalışmaktadırlar ancak Ahmanet kolay kolay pes etmeyecektir.

Görsel efektleriyle, mumyanın çekiciliğiyle ve benim Mısır aşkımla birleştiğinde güzel bir film olarak tanımlayabileceğim The Mummy - Mumya, aslında hikaye olarak oldukça vasat. Hele ki Russell Crowe'un bir anda Dr. Henry Jekyll'e dönüşmesi ve bir mumya filminin içinde bu karakterle karşılaşmak bana çok komik geldi. Sonrasında araştırmalarım sonucunda bu filmin bir "Dark Universe" projesinin ilk adımı olduğunu okusam da ne bileyim bence yine de komikti.

Mumya filmi severlerin hoşuna gideceğini düşündüğüm ama yine de büyük beklentiler beslememeleri gerektiğini eklemem gereken film için keyifli seyirler dilerim. Yorumlarınızı merakla bekliyorum. Siz film için ne düşündünüz?

8 yorum:

  1. Filmi henüz izlemedim ama hakkında birkaç yazı okudum. Sizin de yazınızda belirttiğiniz gibi yıldız oyuncu kadrosunun bile filmi kurtaramadığı ifade ediliyor. Zaten gişede de yapımcı firmanın beklediği rakamlarin çok uzağında. 1999 tarihli Mumya filmi bir süre daha efsane olarak yerini koruyacak anlaşılan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef 1999 tarihli Mumya filmini geçebilmek için muhteşem bir şey yapılması gerekiyor. Neredeyse üzerinden yirmi yıl geçmiş olmasına rağmen onun tadını başka hiçbir Mumya filminde bulamıyoruz.

      Sil
  2. Ben de Tom Cruise'a olan özel ilgimden dolayı izleyeceğim bu filmi. Yoksa hiç aram yok Mumya serileriyle

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimiz bir şeylere ilgimizden izliyoruz işte ;) Umarım seversiniz. Sevgiler benden.

      Sil
  3. Filmden beklentim hem yüksek hemde değildi. Sizin yorumdan sonrada artık beklenti içerisinde olmamam gereğini anladım. Evet 1999 Mumya filminin tadı hala etksini bende de gösteriyor. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında fragmanını izlediğimde iyi bir filmle karşılaşabilirim diye ummuştum ama öyle olmadı maalesef :/ Sevgiler

      Sil
  4. Her mumya o mumya değil bence..Yazınız için teşekkürler. Bende filmi izledim. Her zamanda böyle kurgulu,görsel efektli filmlerin sinemada izlenmesi taraftarıyım lakin tv o tadı alamıyorsunuz. Ona rağmen bende ilk mumya filmi kadar beğenmedim. Hatta mumyanın serisini yapmışlardı ilkinin tadı diğerlerinde yoktu. Müzede bir gece 1 gibi. Bence bir kere yapıldı mı seriye bağlanmamalı..Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuza kesinlikle katılıyorum. Ben de o ilk Mumya filmindeki tadı başka hiçbir Mumya filminde alamadım. Müzede Bir Gece için de sizinle aynı fikirdeyim. Sevgiler.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.