Nasıl Hep Mutlu Olabiliyorum?

Geldim dedim ama yine yazamadım, sözümü tutamadım kusura bakmayın ama yaşıyorum haberini vereyim dedim. Yaşadığıma dair işaretleri instagram hesabımda görebilirsiniz aklınızda olsun. Orada daha çok eğleniyoruz ;) İnstagram hesabım ne mi? @herseydenkonusmali

Şimdi gelelim bahsetmek istediğim konuya. Son günlerde instagramdan sürekli olarak nasıl hep böyle gülebildiğime, kimsenin bu kadar mutlu olamayacağına, gerçek şeyleri yansıtmadığıma dair mesajlar alıyorum fakat beni tanıyanlar bilirler ki her şey gerçek, herşey olduğu gibi. Sadece her şeye, genelin aksine, farklı açılardan bakmayı öğrenmeye başladım. Öğrendim diyemiyorum çünkü hala karşısında donup kaldığım, kendimi toparlayamadığım ve elbette sinirlendiğim onlarca şey yaşıyorum. Bu durumlarda yapabildiğim tek şey çeşitli yöntemlerle kendimi sakinleştirmek.

İlk olarak; her birimizin daha dünyaya gelmeden önce yaşayacaklarımızı seçtiğimize inanıyorum. Almak istediğimiz derslere dair hoşumuza gidecek ya da gitmeyecek birçok olayı kendimiz için hazırlıyoruz. İşte buna inandığımdan ne yaşarsam yaşayayım, ne kadar üzülürsem-sinirlenirsem-hayal kırıklığına uğrarsam uğrayayım bunun benim için olduğunu ve bana iyi geleceğini bilerek yaşıyorum. Aslında bu her şeyin temeli oluyor. Nasıl mı? Birazdan anlayacaksınız ;)

Kendim için uyguladığım bir diğer şey ise "An"da kalmak. Herkesin dilinde "anı yaşa", "anda kal" vs. Ben uygulamaya başladım. Keşkeleri, acabaları elimden geldiğince hayatımdan çıkardım. Böylece olmuş ve bitmiş hiçbir şey için canımı sıkmıyorum zaten biliyorsunuz ki sıksanızda bir şey değişmeyecek :) Geçmişi böyle örterken gelecek için de şöyle düşünüyorum; olacak olan her şey hayrıma. İşte bu da bizi ilk inanışıma götürüyor.

Eh tabii bunları düşünerek kendimi ortalara salıp bırakmıyorum. Emeksiz yemek yok ;) İşim, hobilerim, doğa, sevdiklerim her şeye zaman ayırmaya çalışıyorum. Canımı sıkan, gereksiz şekilde zamanımı çalan şeylerden uzaklaştım. Sanıyorum yaklaşık 1,5 yıldır televizyon izlemiyorum. Tabii bunun içine diziler, saçma sapan yarışma programları gibi şeyler giriyor. Benim televizyonumda ya belgesel kanalları açık oluyor ya da filmler. Bunun haricinde kendisiyle görüşmüyoruz.

Bir de evrene inanıyorum. Ona ne verirsem bana geri vereceğine, istediklerimi ama taa en içten istediklerimi gerçekleştireceğine ve beni sevdiğine. Siz de inanın :)

Bu hayatı sadece bir kere yaşayacaksam tadını çıkarmalı ve anı yaşamalıyım. Kendime unutulmaz anılar bırakmalı, yanımda olanların değerini bilmeli ve bu anları mümkün olduğunca keyifle geçirmeliyim. Evet, bu hayat şartlarında anlattıklarımı yapmak pek kolay değil ama zor da değil. Yapmaya başladığınızda size ne kadar iyi geldiğini görecek ve ne demek istediğimi anlayacaksınız.

En kocaman sevgilerimle... 



16 yorum:

  1. Yaşadığımız hayatı kendimize en uygun felsefe ile temellendirildiğinde insan mutluluğa ulaşır.siz de öyle yapmışsınız. Ama ben başaramıyorum hep mutluluğa ulaşma çabasındayım ve mutsuz kalıyorum. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilerim siz de size en uygun yolu bulur ve mutluluğu yakalarsınız. Sevgiyle...

      Sil
  2. Mutlu olabilmek en büyük maharet zaten😂

    YanıtlaSil
  3. Bence bu soruların kaynağı insanların sosyal ağlarda kendilerini oluklarından farklı göstermeleri...Herkes eller havaya modunda gezdiği için biranda hepimiz aynı sepetin içine atılabiliyoruz.
    Yazdığın bir şey çok hoşuma gitti "olaylara farklı yönden bakmayı öğreniyorum" demen bence hayatın ve mutlu olmanın püf noktası.

    Güler yüzün hiç eksilmesin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de aynı fikirdeyim. Maalesef "gibi yapanlar" yüzünden gerçek olanlara da inanmıyor insanlar. Ne yapalım gerçek ve yapay olanı da ayırt etmeyi öğrenecek insanoğlu ;) Teşekkür ederim. Dilerim hepimizin yüzü hep gülsün. Sevgilerimle :)

      Sil
  4. İnsanlarda nasıl bir umutsuzluk hali varsa artık. Mutluyum diyene de inanmıyorlar:))

    YanıtlaSil
  5. Ne güzel o zaman böyle olmanız

    YanıtlaSil
  6. Miş gibi yapılan sosyal medyadan koptum da geldim, okumaya geliyorum uçuyorum ışınlanıyorum yazanlara inat miş gibi değil gerçekten geldim okudum :) Kendi adıma; mutlu olmak amacıyla bir şeyler yapmayı bırakmak da bana iyi geldi, belki de herkes kendi reçetesini yazmalı mutluluk için. Benimki koşulsuz mutluluk mesela, anda yaşamak gibi, o an mutlu olmak ve şunu yaparsam mutlu olurum gibi düşüncelerden uzaklaşmak. Ah bir de sosyal medya diyeti, nezaketen takip etmeyip bol bol yeni şeyler keşfetmek amaçlı kullanmaya çalışıyorum su sıralar, bir sonraki aşama da tamamen bırakmak olacak sanırım zira birilerini ve dahi kişinin kendisini dahi kandırmak için paylaştıkları, bunları düşünmeye başladığımdan bu yana ilgimi çekmiyor:/ Şükretmek, dilemek, emek vermek ve tekrar şükretmek.. Sevgiyle kalalım!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ne güzel, inan kendin için çözümü bulmuş olmana çok sevindim. Her birimiz için formül farklı sadece o formülü bulabilmekte iş. Biri daha başarmış şimdi sıradaki gelsin diyelim öyleyse. Kocaman sevgilerimle :)

      Sil
  7. Tüm yazdiklarina katiliyorum. Çok uzun zamandir biz de nette film izlemek veya belgesel izlemek hariç tv açmiyoruz. Sosyal medya da çok zaman çalan bir sey aslinda ama bir yandan da keyifli vazgeçemiyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harikasınız o halde :) Çok haklısın onu da sınırlandırmak gerek ama ben sosyal medyayı hem bir iş hem de eğlence aracı olarak görüyorum. Orada da paylaşımlarını sevmediğim insanlarla yolumu ayırıp keyifli şeylere odaklanıyorum. Kendimize neyin iyi geleceğini en iyi biz biliriz ;) Kocaman sevgiler...

      Sil
  8. çok güzel ilham verici bir yazı olmuş canım teşekkürler

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.