Zerrin Tekindor & Haluk Bilginer


Haluk Bilginer ve Zerrin Tekindor
Hala dün akşam izlediğim tiyatronun etkisinde sırıtıyorum. Zerrin Tekindor ve Haluk Bilginer'in baş rollerde oynadığı Antonius ile Kleopatra'yı izledik. Haluk Bilginer'i daha önce de "7"(Şekspir Müzikali)'nde izlemiştik. O oyundan daha güzel bir oyunu henüz görebilmiş değilim. Muhteşem bir gösteriydi. Parantez içinde söylemek istedim. Antonius ile Kleopatra'da da çok eğlendik.
Zerrin Tekindor'un oynadığı karakterin yaşadığı gel-gitler beni benden aldı. Ayrıca biz Onur Ünsal'ın ilk bölümde oynadığı karaktere de bayıldık. Çok iyi oynuyor. Mert Fırat'da karakterin içine girmişti resmen. Beni duyar mı bilmem ama buradan tebrik ediyorum kendisini. Haluk Bilginer'le ilgili bir şey yazmamı beklemiyorsunuzdur herhalde. Mert Fırat, Onur Ünsal, Serkan Ercan, Evrim Alasya, Muharrem Özcan, Gözde Kırgız, Zeynep Alkaya, Tuğçe Karaoğlan ve Mehmet Özbek diğer oyuncular.
Tiyatro Oyunu

Böyle tanıdık yüzler görmek de artı oldu bize çünkü ne yalan söyleyeyim onların da oynadığını bilmiyorduk giderken. Dilerim sizlerin de bu oyunu izleme fırsatınız olur. Oyun 2 gün daha Ankara'da olacak bu sefer yakalayamazsanız eminim bir kez daha geleceklerdir. Eğlenceli, azıcık da hüzünlü severek izleyeceğiniz bir oyun.

8 yorum:

  1. Sinem;
    Ne güzel anlatmışsın. Tiyatronun yerini hiç birşeyin tutmadığını düşünüyorum. Hele ki yeni yetişen nesil onları maalesef sadece dizilerden tanıyor. Halbuki hepsini tiyatro sahnesinde izlemek insanı başka yere götürüyor. tabi ki gerçekteki yeteneklerini sahnede görmek çok farklı. Bende Haluk Bilginer hayranlarındanım. Birçok temsilde hem onu hem de Zerrin Tekindor'u izledim. Asıl yerleri tiyatro sahneleri. Keşke ülkemizde tiyatroya daha çok önem verilebilseydi.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Dediklerine katılıyorum ama yeni nesile tiyatronun güzelliklerinin de yeterince tanıtılmadığını düşünüyorum. Tiyatroya hiç gitmemiş insanlar tanıyorum kimi hiç merak etmemiş kimi kendisini oraya yabancı hissediyor. Özel tiyatrolara da maalesef birçok kişinin parası yetmiyor. İnsanları hayat adına çok fazla besleyebileceğini düşündüğüm bir sanata milletimizin bu kadar yabancı olması beni çok üzüyor. Etrafımızdan birkaç kişiyi devlet tiyatrolarına götürsek onların hayatına çok artı katabileceğimizi düşünüyorum.

      Sil
  2. Kesinlikle Sinem söylediğin doğru, tanıtım eksikliği var fakat çok kişi de merak bile etmiyor. Ben, takribi 4 yıl önce Çağatay Yolda ekibinin bir üyesiyken 60 kişiyi AKM'de Amadeus oyununa indirimli götürmüştüm. O günden sonra aralarında hiç gitmeyenler bile gitmeye devam etti. Hatta birkaç kez grup halinde gitmeyi tekrarlamıştık. Birde özel tiyatrolar dediğin gibi çok pahalı ama devlet ve şehir tiyatroları gerçekten herkesin kesesine uygun. Alınamayacak kadar pahalı değil. Tabi en iyi oyunlar Devlet ve Şehir tiyatrolarında oynanıyor, neredeyse klasiklerin hepsi. Hele Opera bale müthiş temsiller var. fakat salonlarda bir yandan yokediliyor. Opera için bir tek Süreyya sahnesi kaldı. Geçenlerde blogumda AKM ile ilgili bir yazı yazmıştım. Ben de tiyatro ve Opera ile ilgili yazılar yazdım. Bir ara bloga koymayı düşünüyorum. Çok güzel bir konuya değindiğin için teşekkür ederim. Konuşulması gereken konuların başında geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğiniz gibi salonlar da ortadan kalkıyor bir bir. Burada da Akün ve Şinasi sahnesinin kapatılacağı ile ilgili bir durum söz konusu ne yazık ki. Sizin de bu konularla ilgili yazılarınızı merakla bekliyorum. Ben gidebildikçe yazmaya devam edeceğim.

      Sil
  3. Sinem'ciğim bu aralar biraz yoğunluk var. Fakat en kısa zamanda bloga koyacağım.

    Güzel muhabbetti. teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Sinem;
    Nasılsın? Bende Kuğu Gölü'ne gittim. Tavsiye ederim. Yazısını blogumda yayınladım. Paylaşacağımı söylemiştim ya, haber vereyim dedim.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim iyiyim. Hemen geliyorum blogunuza :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.