Donnie Darko

Film

Çoook güzel bir filmle sizlerleyim. Bu da bugüne dek izleyemediğim ama aklımın bir köşesinde "izle, izle, izle!" diye dönüp duran bir filmdi. Hele sevgili kardeşimin filmi izleyebilmek için gösterdiği çaba beni daha da çok tetikliyordu.Sonuç olarak muradıma erdim ve neden bu kadar geciktim diye kızdım kendime. 2001 senesinde çekilen film 80'lerin sonunda geçiyor. 16 yaşındaki Donnie Darko geçmişte yaptıkları dolayısıyla biraz dışlanmış bir çocuk.
Bu dönemde de bazı gerçek olmayan görüntüler görmeye başlıyor. Bu görüntülerin haricinde zaten tam yaşının çocuğu bir ergen olarak, herkese, her şeye ters giden bir çocuk. Lise hayatında yaşanabilecek tüm güzellikler ve kötülükler çok iyi işlenmiş. Tüm bunların haricinde gerçekleşen zamanda yolculuk yapılabilir mi? Seçimlerimiz sonucunda hayat bizi nerelere sürüklüyor? gibi bir çok soruyla bizleri baş başa bırakan bir film. Benzer filmlerin yeniymiş gibi bizlere sunulduğu bu dönemde izlenmeye değer, farklı bir film.


Patrick Swayze'ı görmek de beni ayrı mutlu etti söylemeden geçemeyeceğim. Kendisinin büyük hayranıyımdır. Erken ayrıldı aramızdan.

7 yorum:

  1. Zamanda yolculuk değilde, paralel evren durumları var bu filmde

    YanıtlaSil
  2. hele o müzikleri.. dinledikçe ürperirim hala..

    YanıtlaSil
  3. bu filmin müzikleri çok güzeldir.
    Ben de vakti zamanında Drew Barrymore için izleyim demiştim meğer efsaneymiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Didem deyip durduğu için izledim çok beğendim :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.