Elif - Paulo Coelho

Muhteşem bir kitap okudum. Kapağını kapatır kapatmaz sizlerle paylaşıyorum. Paulo Coelho adını belki de birçoğunuz duymuştur. Benim kendisini tanıma şansım maalesef çok da geçmişe dayanmıyor. Çok sevdiğim bir arkadaşım sayesinde tanıştığım bu yazarın bu kitabını tatile geliyorum diye yanıma aldım. Bu kitabından başlama nedenimse arka kapağındaki yazı oldu. Yazıda;
"Hilal ben; Türkçede, ayın ilk günlerinde aldığı yay biçimi demektir. Ülkemin bayrağında da vardır hilal." diyordu.
Yazıyı okur okumaz kitabı satın aldım haliyle ve inanın hem arkadaşım tavsiye ettiği hem de kendim gidip aldığım için çok sevindim kendi kendime.
Kitapta Paulo Coelho'nun bilgelik gelişmesinin durduğunu düşünüp, ustasının da tavsiyesiyle "Gönlünün çektiği yere" gitmesi anlatılıyor. Birlikte seyahat ettiği karakterler, yaşanılan ilginç olaylar sayesinde bir kitap daha su gibi akıp geçti. Dediğim gibi Coelho bir bilge ve anladığım kadarıyla diğer kitaplarında da bu konularla ilgili yazılar var. Bu yüzden kitap içerisinde sık sık geçmişe yolculuk, reenkarnasyon vb terimler ve deneyimlerle karşılaşacaksanız. Eğer bu tür konulara ilgi duyan ve merak edenlerdenseniz siz de benim gibi kitabı elinizden bırakmakta zorlanacaksınız.
Açıkçası bu kitabın ardından yazarın diğer kitaplarını da en kısa zamanda alıp okumaya karar verdim. Sanırım Elif haricinde 14 kitabı daha var. Her birinin yorumlarıyla karşınızda olacağım gibi görünüyor :) Herkese şimdiden keyifli okumalar dilerim.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.