Gravity - Yer Çekimi

Güzel bir film diyerek başlamak istiyorum Yer Çekimi'nin yorumlarına çünkü başlamadan önce yine uyduların içinde hastalıklar, bunalımlar vs beni bekliyor sanıyordum. Halbuki burada Sandra Bullock'un muhteşem oyunculuğuna kendinizi bırakıyorsunuz. Neden mi böyle söylüyorum? Çünkü George Clooney'nin neredeyse bir yan rol olarak yer aldığı Yer Çekimi, bizlere baştan sona Sandra Bullock sahneleri sunuyor.

Filmde bol bol göreceğiniz Dünya'nın görüntülerine de hayran kalacaksınız. 

Bir görev için uzaya gönderiliyorlar ve uyduda karşılaşılan sorunu çözmek için çalışıyorlarken birdenbire "Görev iptal!" anonsları gelmeye başlıyor dünyadan. Sonradan anlaşılıyor ki Ruslar, artık işlevini bitirmiş bir uydularını patlatmışlar ve onun parçaları birer kurşun gibi üzerlerine geliyor.

İşte o andan itibaren başlayan stresi sizlere anlatabilmem mümkün değil. Sandra Bullock'la birlikte sağa sola kıvrılmalar, başımı eğmeler falan. Sanırsınız o değil de ben uzaydayım, kurtulmaya çalışıyorum.


Film tüm bu olayların yanı sıra bizlere çok farklı şeyler de düşündürtüyor. Mesela hayatındaki tüm değerli şeyleri kaybeden bir insan ölmeye çok yaklaştığında ölümü mü yaşamı mı seçer? Yaşama devam etmek için insanın tüm ihtimalleri zorlaması bir içgüdü müdür? Ve son olarak, hayatımızı tümüyle uydulara endekslediğimiz günümüzde uydular birden bire yok olursa ne yaparız? Bunlar beynimde çakan ilk sorulardı. Sizler neler düşüneceksiniz çok merak ediyorum. Benimle paylaşırsanız sevinirim.

Sandra Bullock sevenler için bayıla bayıla seyredecekleri de bir film önermek isterim. The Blind Side, yaşanan bir olaydan uyarlanmış bir film ve oyunculukları çok beğeneceksiniz. İyi seyirler :)

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.