The Conjuring - Korku Seansı

Ne zamandır şöyle ağız tadıyla korkmamıştım. Hep böyle korku filmi mi olur diye söyleniyordum. Hadi şansımı bir de Korku Seansı'nda deneyeyim dedim ve tir tir titretmese de etkiledi diyebilirim. Olayların yaşanmış olması bile aslında tek başına ürkmenize yol açabilir. Şimdi, kimler korku-gerilim filmi seviyor parmak kaldırsın ve yazımıza sizlerle devam edelim.

Doğa üstü olaylarla ilgilenen, dünyaca ünlü çift Lorraine ve Ed Warren, karşılaştıkları vakalarla ilgili çeşitli okullarda dersler, konferanslar veriyorlar. Lorraine duru görüye sahip yani doğaüstü varlıkları rahatlıkla görebiliyor. Ed ise bu tip olaylarla ilgili birçok ders almış, çeşitli şeytan çıkarma ayinlerine katılmış birisi. Bir gün bir derslerinden çıktıklarında Carolyn Perron evinde alışılmadık şeyler olduğunu ve onların yardımına ihtiyacı olduğunu söylüyor.
 Ed daha önceki bir olaydan dolayı gitmekte çok istekli olmasa da Lorraine ailenin çok zor durumda olduklarını anlayıp geleceklerini söylüyor. Her zaman yaptıkları gibi öncelikle gidecekleri evle ve içerisinde yaşananlarla ilgili bilgi toplamakla başlıyorlar ve karşılaştıkları şeyler pek de hoş olmuyor maalesef.
Ev içerisinde birden fazla doğa üstü varlık olduğu anlaşılınca eve onları belgelemek için çeşitli teçhizatlar kurup ortaya çıkmalarını bekliyorlar. Çok geçmeden de hepsi bir bir ortaya çıkıyor.
Buraya kadar okuduklarınız klasik bir korku filmi senaryosu gibiydi değil mi? Evet, aslında dışarıdan bakıldığında bence de öyle ama bu film sizi içine çekiyor ve kendini arada bir dikelmiş şimdi ne olacak diye düşünürken buluyorsunuz. Warrenlar aileye yardımcı olurken bir yandan da daha önce içinde bulundukları vakalardan kesitler göreceksiniz. Bu olayların onları ve ailelerini nasıl etkilediğine şahit olacaksınız ve bundan hoşlanacağınızı sanmıyorum.
Yıllar yıllar sonra kaliteli bir korku filmini izleyip sizlere yazmak nasip oldu. Keyifle ve korkarak izleyeceğinize eminim. Yönetmen, James Wan, Saw serisinin ilk filminin yönetmeni ve bu filmde ortalığa kan sıçratmadan bizleri korkutmayı başarıyor. Eğer korkarım ama izlerim diyorsanız kaçırmamanız gereken bir film. İyi seyirler.


2 yorum:

  1. Filmde aklımda kalan bir şeyi yazarla paylaşmak istiyorum.

    https://www.youtube.com/watch?v=u7I3zoCPgeU

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim paylaşımınız için :) Çok etkileyici müziklerden kendisi değil mi?

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.