August: Osage County - Aile Sırları

Aileler genelde bir araya geldiklerinde mutlaka çeşitli kavgalar çıkar, sorunlar patlak verir. Weston ailesi de babalarının evi terk etmesi üzerine bir araya gelirler. Neredeyse tüm bağları kopmuş bu aile birbirleriyle sorunlarını çözebilmek için yanlış bir zaman seçmiştir.

Kanser olan anneleri bir de üstüne ilaç bağımlısıdır. Babalarının kayıkla açılıp kendini öldürdüğünü öğrenirler ve cenaze töreninin ardından evde yenilen yemekte anneleri, Violet, aldığı ilaçların da etkisiyle masadaki herkese sataşır. Masada sinirler öylesine gerilir ki olay ciddi bir kavgaya dek varır.
Yıllar sonra bir araya gelen aile birbirlerinden uzaktayken neler olduğunu öğrenirken diğer taraftan da aile sırları bir bir açığa çıkar. Bunlar öyle sırlardır ki ailenin temelinden sarsılmasına neden olur. Yaşananlar, anlatılanlar ve ortaya çıkanlar yüzünden aile yeniden paramparça bir halde ülkenin dört bir yanına dağılır.
İşte bu noktada tüm filmin sizi bunalımlara sürükleyen havasından sıyrılıp Meryl Streep'in muhteşem oyunculuğunun farkına varıyorsunuz. Rolünü öylesine başarıyla oynuyor ki "Cate Blanchett mı? Peeehh Meryl Streep alır kesin Oscar'ı." diyorsunuz. Bu yıl Oscar ödüllerinde en iyi kadın oyuncu ödülünün bu iki oyuncudan birine gitmesi gerektiğini düşünüyorum. Böyle yüksek performanslar yanında Amy Adams'ın rolü çok sıradan kalıyor. Bakalım jüri ne karar verecek? Sabırsızlıkla bekliyorum. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.