Blue Jasmine - Mavi Yasemin

Jasmine, kocası Hal sayesinde lüks bir hayat sürmektedir. Evi kocaman, giysileri en pahalı markalardan, takıları da tabii elmas-pırlanta en pahalısı hangisiyse ondandır :)
Büyüklerimiz der ki "Bir insan çok ama çok zenginse bir şey vardır arkasında." İşte o hesap Hal'in zenginliğinin kaynağı da biraz karmaşıktır. İnsanları dolandırarak, şirket paralarını oradan oraya geçirerek işlerini idare eder. Jasmine de bunlardan habersiz havalarda gününü gün ederken birden o şaşaalı hayatı allak bullak edecek bir şey öğrenir ve kendisini üvey kız kardeşinin evinde bulur.

Her ikisi de farklı ailelerin çocukları olan kardeşler, aynı aile onları evlat edinince birlikte büyürler. Jasmine (beğenmediği ismiyle Jeanette) kardeşi Ginger'ı her fırsatta ezen, kendisini ise dünyanın en muhteşem varlığı zanneden ukala zenginlerden biri haline gelmiştir. Bütün mallarına el konulduktan sonra Ginger'ın evinden başka gidecek yeri kalmamasına rağmen yine Ginger'ı küçük görür ve sıkça hayatına burnunu sokar.
Geçmişle bugün arasında sürekli gidip gelirken kendisini daha da çıkmaza sokar. Ginger'ın da desteğiyle bir işe girer ancak orada da farklı engeller çıkar karşısına. Tek bir çıkış yolu vardır o da zengin bir koca bulmak. Bulur da! Fakat eskiden yaptıkları, yaşadıkları peşini bırakmaz ve çok zengin bir damat adayıyla evlenmenin eşiğinden döner.
Blue Jasmine'le Cate Blanchett'ı oyunculuğunun zirvelerinde seyrediyoruz. Sürekli duygudan duyguya hatta geçmiş zamandan günümüze atlayan Jasmine'i öylesine iyi canladırıyor ki "Oscar'ı aldın Cate!" deyiveriyoruz. Ama sonra Aile Sırları'yla Meryl Streep aklımıza geliyor ve birazcık duraksıyoruz. İkisi arasında seçim yapamayıp kararı jüri üyelerine bırakıyoruz :)
Sizce en iyi kadın oyuncu Oscar'ını bu sene kim alacak? Ben gerçekten seçim yapamıyorum artık.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.