Hükümet Kadın 2


Aziz Veysel, belediye başkanlığı için seçim çalışmalarına başlamak üzereyken Jandarma gelir ve onu alıp götürür. Neden mi? Dönemin sansürü, yasaklı kitapları okuduğu için. Adayları hapse atılınca birden ortada kalan Hate ve ailesi, Faruk'un da üstlerine gelip onları kızdırmasıyla, seçim propagandasını kendileri yapmaya karar verirler.

Bir yandan ilçenin çocuklarını bir şeyler öğrenebilsinler diye okula taşırken bir yandan da seçim çalışmalarına başlar. İlk yapması gerekenin de, ilçeye yakın bir yere, okul olduğunu fark eder. Bütün ailesini seferber edip inşaata başlarlar. Çocuklar rahatça gidebilsin diye de okul arazisinde devam eder dersler.
Faruk, başta okul inşaatını birçok kere sabote etse de, dedesinin öldürdüğü öküzler yüzünden başına açılan dertle meşgul olmak zorunda kalır.
En çok eğleneceğiniz sahnelerden biri Faruk'un müstakbel eşinin Hate tarafından hazırlanması olacak. Bir diğeri doğum sahnesi olabilir. Fakat bu ikinci filmde ilki kadar eğlendiğimi ya da pür dikkat seyrettiğimi söyleyemeyeceğim.
Faruk'un dolambaçlı işleri hepinizin malumu zaten. Seçim propagandası için seçtiği mekan için sizler ne düşüneceksiniz merak ediyorum doğrusu. Sahne sahne incelediğimizde eğlenceli olsa da genel olarak filmi çok da beğenmediğimi söylemek zorundayım.
Aziz Veysel'in tutuklanmasına neden olan kitaplardan gözüme takılan Sabahattin Ali'nin Sırça Köşk'ü oldu. Tam da yeni okuyup bitirmiştim. Kitapla ilgili yorumlarıma buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.