Captain Phillips - Kaptan Phillips

Oscar'a doğru yaklaşırken sıra Kaptan Phillips'te. En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü alacağını düşündüğüm Kaptan Phillips gerçek bir olaydan uyarlama. 2009 yılında MV Maersk Alabama adlı Amerikan kargo gemisinin Somalili korsanlar tarafından saldırıya uğramasını konu alıyor.

Oldum olası bu yokluk, açlık içerisindeki Somalililerin koca gemileri nasıl kaçırdığını anlayamamışımdır. Bu filmi izledim ama hala kabullenemedim. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Somalili korsanlar tek başına seyahat eden bir gemiyi radarda yakalayıp onu kaçırmayı planlıyorlar. Koca kargo gemisini (bizim Karadeniz takalarının biraz büyüğünü düşünün, hah onların iki tanesiyle) kaçırmaya kalkmak hem de sadece 8 kişiyle yola çıkmak bana büyük cesaret işi gibi geldi. Ama filmi izledikçe zaten hayatlarının bir anlamı, kaybedecek de bir şeyleri olmadığını fark ettim.

Kaptanın (Tom Hanks) akıllıca yaptığı kandırmaca bir telsiz konuşmasıyla takalardan biri korkup geri döndü ve kaldı ortada 4 korsan ve koca kargo gemisi. İşte burada çok daha büyük bir cesaret devreye girdi.
Çeşitli dümen hareketleri, telsiz konuşmaları, hortumlardan tazyikli su fışkırtmalara rağmen 4 korsan gemiye çıktı. Olayların büyümeden sona ermesini isteyen Kaptan Phillips korsanlara kasadaki 30 bin doları teklif ettiğinde Korsan Muse'un cevabını kenara not etmeden edememiştim.
"Dilenciye benzer bir yanım mı var?" diye sordu kaptana. O cevap vermeden ben verdim tabii. "Daha beter haldesin."
Neyse, kabul etmediler tabii. Oysa ki bana verse, anında kabul eder arkama bakmadan giderdim ;) Muse, çok para koparmak için çok rehine olması gerekir mantığından hareketle tüm tayfayı bulmaya karar verince hayatının hatasını yaptı. İşler kontrolden çıktı. Kurşunlar, bıçaklar derkeeeen Kaptan Phillips kendisini birden korsanlarla birlikte kaçış filikasında buluverdi.
Eh tabii bu saatten sonra amerikan donanması bile devreye girdi ve pazarlıklar başladı. Küçücük filikanın içinde, o sıcakta, korkudan camları bile açamazlarken havasızlıktan ölme raddesine bile geldiler fakat tabii ki kazanan, bilmem ki kim oldu :))
Tom Hanks'in oyunculuğuna bayıldığım film neden ona en iyi erkek oyuncu adaylığı getirmedi bilemiyorum fakat yine söylüyorum yardımcı erkek oyuncu ödülünde benim favorim Muse. Herkese iyi seyirler dilerim :)

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.