Robocop

Yıllar yıllar öncesinin Robocop'u bir yeniden çevrim ile karşımızda. Hayal meyal hatırladığım ilk Robocop'tan sonra bu filmi oldukça beğendiğimi söylemeliyim. Hikayesi bir çoğumuzun malumu ancak yine de bilmeyenler için kısa bir özet geçelim.


İdealist polisimiz Alex Murphy, öyle bir olayı çözmeye çalışır ki karşılığında vücudunu kaybeder. Tam da bu sırada ürettiği robotları hükümete kabul ettiremeyen Omnicorp Şirketi bunu bir avantaja çevirmek için Murphy'nin ailesiyle iletişime geçer.
Bir insanın bu tarz bir değişim karşısında ne tür tepkiler verebileceğini oldukça iyi hissettirdiklerini düşünüyorum. Her çeşit robot filminin bir yerlerinde mutlaka işlenen "insani duygular" bu filmde de farklı bir açıdan ele alınmış. Bir insanın duyguları yok edilebilir mi sizce?
Evet, belki robotların hayatlarımıza girmesi birçok şeyi kolaylaştıracaktır ama ben yine de bu teneke yığınlarına her zaman temkinli yaklaşılmasını düşünenlerdenim. Ne yapacakları ya da ne için kullanılacakları bizim tarafımızdan hiç bilinemeyecek. Bir robotla karşı karşıya kalmaktansa bir insanla kalmayı tercih ederim :)
Filmin başından sonuna ara ara karşımıza çıkan Samuel L. Jackson, filmdeki karakteriyle Pat Novak, çok çarpıcı konuşmalar yapıyor. Robot - İnsan arasında derin düşüncelere dalmanızı sağlayabilir. Asıl değinmek istediğim şey ise filmin sonunda yaptığı konuşma. Tam bir Amerikan propagandasıyla karşı karşıyayız sayın seyirciler :)) Ay aman alıştık onların propagandalarına demeyin. Bu tüm çıplaklığıyla dünya ülkelerine yapılmış bir göndermeydi bence. İyi seyirler...

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.