Çöldeki İzler - Tracks

25. Ankara Uluslararası Film Festivali 5 haziranda başladı ve 15 hazirana dek Kızılay Büyülüfener Sineması ve Alman Kültür Merkezi'nde birbirinden güzel filmleri izleme fırsatı yakalayabilirsiniz.Bahsedeceğim film ise festival kapsamında izleme fırsatı bulduğum Çöldeki İzler olacak. Arkadaşımla gittiğimiz an oynayacak olan filmler arasından tesadüfen seçtiğimiz bu film bizi tam kalbimizden vurdu diyebilirim.

Gerçek bir olaya dayanan film aslında kitaplaştırılan gerçek bir çöl yolculuğunun filmleştirilmiş hali. Baş karakterimiz Robin Davidson'ın 4 deve ve 1 köpekle Avustralya çöllerinde uzun ve çok meşakkatli yolculuğunu izleyeceğiniz film sizi kimi zaman kıkır güldürürken kimi zaman da kalbinizin cız etmesine sebep olacak.
Olaylı bir çocukluk geçiren Robin bir gün Avustralya çöllerini köpeği ve eğitimini kendisinin yapacağı 3 deveyle geçmeye karar verir. Deve yetiştiricilerinin bulunduğu bölgeye giderek uzun bir dönem develerle nasıl anlaşılacağını, onları nasıl eğitmesi gerektiğini öğrenir. Yaşadığı birçok soruna rağmen asla pes etmeyen Robin sonunda bir sürpriz sonucu 3 yerine 4 devesi ve köpeğiyle yola çıkar.
Yolculuk için arkadaşlarının teklifiyle National Geographic'e sponsor olmaları teklifinde bulunur. Onlar da eğer yanına belli dönemlerde gelecek ve onu fotoğraflayacak bir fotoğrafçı göndermelerini kabul ederse sponsor olacaklarını bildirirler. İzlerken başta "İnsan neden böyle bir yolculuğa başlar?" gibi bir soru olsa da aklınızda sonlara doğru hepimizin böyle yolculuklara ihtiyacı olduğu konusunda Robin'le aynı fikirde olabilirsiniz.
Her ne kadar bizler, günümüzde böylesine zorlu yolculuklara çıkamayacak olsak hatta çıkacak cesareti bulamayacak olsak da farklı kaçışları deneyebiliriz. Ve denemeliyiz... Keyifli seyirler.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.