En İyi Teklif - The Best Offer

Virgil Oldman, sanat eserlerinde bir eksper, bir sanat danışmanı ve bir antikacıdır. Tüm bunların yanı sıra çok da önemli bir açık arttırma yöneticisidir. Tüm hayatını sanat eserlerine adamış ve işini çok profesyonel bir şekilde yapmaya devam ederken bir telefon alır ve hayatının tüm temposu değişir.
Yapayalnız yaşadığı dünyasının odak noktası açık arttırmalardan topladığı kadın tablolarıdır. Tablolar, Virgil'in muhteşem evindeki gizli bir odada arzı endam etmektedirler.

Açık arttırmalarda Virgil adına tabloları satın alan Billy, ona her seferinde kendi tablolarının da çok güzel olduğunu söylemek ister ama Virgil onu kimi zaman nazik kimi zamansa kaba sözlerle reddeder. Yine de ilginç bir alışveriş tarzına bağlı bir ilişkileri vardır.
Gelen bu telefonun sahibi kendisine miraz kalan her şeyi satmak isteyen agorafobisi ( dışarı çıkma korkusu ) olan bir kızdır. Virgil başta bu işle ilgilenmeyi hiç istemese de gerek yaşananlar, gerekse kızın ısrarlarıyla işi alır ve kızı oldukça merak etmeye başlar.
Eve gidip geldikçe olmadık yerlerde karşısına çıkan çark parçalarını toplayıp, bu tür şeylerin tamirini yapan Robert'a götürür. Birlikte çarkları birleştirip ortaya ne çıkacağını çözmeye uğraşırlar. Aynı zamanda Robert, Virgil'in sıkıntılarını anlattığı biri seviyesine de gelmiştir.
Virgil'in çabalarıyla Claire (agorafobisi olan kız) önce Virgil'e aşık olur sonrasında ise dışarıya çıkar. Virgil tabii ki onu evine götürür ve aşık olduğu kadını yerini sır gibi sakladığı tablolarının yanına götürür. Claire'le birlikte hayatının farklı bir noktasına geldiğini düşünür ve artık açık arttırmalara çıkmamaya karar verir.
En İyi Teklif , kendisini sadece sanat eserlerine adamış bir adamın hayatının nasıl tepetaklak olabileceğini anlatıyor. Aslında gördüklerimizin arka planında neler olduğunu çoğu zaman anlayamayacağımızı, hep gözümüz açık hareket etmemiz gerektiğini öğretiyor. Sürprizlerle dolu bir son sizleri bekliyor. Keyifli seyirler :)

6 yorum:

  1. Bu filmi acayip beğenmiştim. Sonunu tahmin edemediğim her filmi zaten çok severim. Bu film müthişti:)

    YanıtlaSil
  2. Listeye ekledim efendim.İzledikten sonra tekrar uğrayacağım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üst sıralara eklemelisin bence :) Çok geciktirme. Mutlaka bekliyorum.

      Sil
  3. Hep söylüyorum Geoffrey Rush şeker gibi adam ya çok seviyorum :)
    Özellikle Virgil'in Claire'i o muhteşem odaya götürdüğü sahne defalarca izlenilesi.. Oscar'ın Favorilerinden ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de, güzel bir sahneydi o. Evet kesinlikle favorilerden..

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.