Galaksinin Koruyucuları - Guardians of the Galaxy

İşte karşınızda bence son zamanların en güzel, en eğlenceli, en kaliteli aksiyon filmi. Görsel efektler süper, konu gayet iyi, karakterler ve oyunculuk muhteşem eh bir de işin içine espriler girince tadından yenmiyor. Birbirini hiç tanımayan 5 karakterle eğlenceli bir film sizleri bekliyor. Peter Quill, Gamora, Drax, Groot ve Rocket Galaksinin Koruyucularında sizleri bekliyor.

Filmin Dünya'da, Peter'ın küçüklüğüyle başlıyor. Maalesef annesini kaybeden Peter o üzüntüyle kendisini hastaneden dışarı atıyor ve birden bir uzay gemisi tarafından kaçırılıyor. Daha filmin başında böyle bir şeyle karşılaşınca "haydi bakalım!" diye bir tepki verdim ve koltuğuma iyice gömüldüm. Beni güzel bir filmin beklediği çok açıktı ve yanılmadım.
Peter'ın büyümüş haliyle karşılaştığımızda ise onun farklı gezegenlerden değerli nesneleri çalan bir hırsız olduğunu görüyoruz. Kendisine Star Lord lakabını takan Peter çaldığı bu nesneleri aracılara satıp para kazanma yolunu seçmiş fakat bu kez peşinde olduğu son cismin başka talipleri de var. Eh haliyle ortalık bir hayli karışıyor.
Başta birbirlerine düşman olan bu beşli bir şekilde hapishaneye düşerler ve hep birlikte kaçış planı yaparlar. Böylece bir araya gelen grup hem kanundan kaçmaya hem de cismi kötü adamdan kaçırmaya başlarlar. Galaksinin Koruyucuları birbirinden renkli katakterleriyle sadece aksiyon severlere hitap etmiyor. Fantastik film severlerle komediden hoşlananlar da bu filme bayılacaklar. Zamanın nasıl geçtiğini anlamamak bir yana filmi tekrar izlemek bile isteyebilirsiniz :) Kaç film insanı böyle hissettirir ki?
Her filmde kendime bir favori karakter seçtiğimi artık biliyorsunuz. Nedense hep de en ilginçleri oluyorlar ;) Bu seferki de Groot. Kendi kendime "I am Groot" u farklı tonlamalarla denerken Ömür Gedik'in köşe yazısını okuyunca yalnız olmadığı anladım. Tüm dünyada bir fenomen haline gelmek üzere olan (belki de ben bu satırları yazarken gelmiş olan) Groot'un özellikle bebek boyuna aşık oldum. Marvel'den ben de "baby Groot" oyuncağı talep ediyorum. Nolur bize baby Groot oyuncağı yapın :))
I am Groot!

2 yorum:

  1. Hay allah cumartesi gecesi sinemaya gittik Maymunlar Cehennemi filmiyle bu filmin arasında kalmistik. Keşke bu filmi secseymisiz:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maymunlar Cehennemi de çok güzel bir filmdi o da iyi bir seçim olmuş. Bunda daha çok eğleneceksiniz ama o kesin :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.