Sıcak ve Samimi: Begin Again

Gretta, bir gece kulübünde arkadaşının zoruyla kendi yazdığı şarkılarından birini çalar ve söyler. Yine aynı kulüpte bulunan Dan'de bu müzikten çok etkilenir. Peki ya kimdir bu Gretta ve Dan ve neden o gece orada bulunmaktadır?


Önce Gretta'nın yaşadıklarıyla başlar hikaye anlatılmaya. 5 yıllık erkek arkadaşıyla New York'a gelirler. Hem de büyük projeler için. İkisi de müzikle uğraşmaktadır ve erkek arkadaşı Dave (Adam Levine - Maroon 5) in şarkıları çok beğenilmiştir. Albümler, turneler ve daha bir sürü şey vardır önlerinde taa ki Dave her erkeğin düştüğü hataya düşene kadar.
Dan tarafındaysa işler biraz daha karmaşıktır. Çok ama çok ünlü bir müzik yapımcısı olan Dan son yıllarda yaşadıkları yüzünden evini terk etmiş, işini savsaklamış ve tabiri caizse hayattan vazgeçmiştir. Yine bir kriz anının ertesinde kendisini attığı bu kulüpte Gretta'nın müziğiyle karşılaşır ve ona hemen kartını verir.
Başta albüm doldurmak için Dan'in ortağına giderler fakat burnu Kaf Dağının doruklarına seyahate çıkmış olan "ortak" bunu kabul etmez. Böylece Dan'in aklına harika bir fikir gelir. Şarkıları New York'ta, sokakta, metroda, binaların çatılarında, kısacası bulabildikleri her yerde yapacaklardır.
Gretta'nın New York'taki bir diğer müzisyen arkadaşı Steve'in de yardımlarıyla grup yavaş yavaş kurulur ve ortaya muhteşem bir albüm çıkar.
Beş parasızken ya da her şeyden vazgeçmişken hayat bize bazı mucizeler gönderir derler ya. Begin Again biraz onu anlatıyor bence. Hayal kırıklıklarının da sonunun güzel şeylere varabileceğine inanmalıyız. Filmi izlerken içinizdeki umut tohumlarının filizlendiğini hissedeceksiniz. Başlıkta da yazdığım gibi; Öylesine sıcak ve öylesine samimi ki sizi içine çekecek. 
Yazılar akmaya başlayınca sakın ola filmi kapatmayın. Daha bitmedi. Gretta gördüklerinden sonra albümü konusunda fikir değiştirecek ve hiç birimizin ummayacağı bir sürpriz yapacak. Çok severek izleyeceğinize emin olduğum bu film için söylenecek son söz ise "İyi Seyirler" dilemek olacak :)

3 yorum:

  1. Gayet eğlenceli, müzikleri de çok güzel bir film olmuş. Şöyle havamı değiştirecek bir film arıyorum diyorsanız açın izleyin :) -Buradan sonra yazacaklarım spoiler'ımsı olacak. Uyarıyorum. Dan (Mark Ruffalo)karakterini ben biraz Californication'daki Hank Moody'e benzettim. O siyah tişört, klasik araba, ortaya çıkamamış bir yetenek, serseri hayat tarzı, eski eş, yakınlık kurulamamış yetenekli kız falan. Tabii karakter özellikleri bambaşka... Bi' de Gretta Dave'e şarkıyı değiştirdiği için kızıyor ama Dave'in versiyonu da bence daha güzel....Sonunda klişeye kaçmamaları da ayrı güzel tarafı.

    YanıtlaSil
  2. Uzun zamandır taslaklarda yazılmayı bekleyen filmlerdendi kesinlikle katılıyorum; Sıcak ve samimi ;)
    Her zamanki gibi çok güzel yorumlamışsın. Paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senden önce film yorumlayınca içimi bir huzur kaplıyor nedense :D

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.