Bana Masal Anlatma

Sıcacık bir filmden bahsedelim haydi. Bilmiyorum izlediniz mi? ya da Beğendiniz mi? Ben sevdim :) Sıcacık ve hoş bir filmdi. Hiç sıkılmadan, güzel esprilere kahkahalarla güldüğüm çocuklarınızla birlikte gönül rahatlığıyla gidebileceğiniz bir film Bana Masal Anlatma. Çünkü içerisinde "küfür", "bel altı espriler" ve "seviyesi düşük" bir ortam ya da görüntü yok. 

Baş kahramanımız Rıza, küçükken, babasının sık sık anlattığı bir masalla güne gözlerini yumardı. Fakat babası bir gün eve dönmedi maalesef vefat etmişti ve Rıza da babasız bir çocuk olarak devam etmişti hayatına. Gün geldi, kocaman adam oldu. Okudu, tahsil yaptı demek isterdim ama bunun yerine küçükken hayalini kurduğu gibi dolmuş şoförü oldu.
Bir gün yaşadığı bölge olan Sur İçi'nde sevdiği kız için canı sıkılmış, dertlenirken olanlar oldu ve ortaya güzel mi güzel Ayperi çıkıverdi. Masal gibi anlatıyorum değil mi? Evet, zaten filmde de hep bir masal tadı vardı. Belki de çok sevmem bu yüzden. Bunun dışında çok aşina olduğumuz mahallenin kahvesi, komşu teyzeler, araba tamircisi, yemek salonu, ... Yok yok anlayacağınız.
Sonra ne oluyor demeyin anlatmam :) Gidip izleyin bence. Hem okullar da tatile girmişken bu zaman en güzel sinema da değerlendirilmez mi? Türk filmleri patlaması yaşanıyorken hazır ki bu durumdan çok memnunum. Onları daha ok izleyip Türk sinemasına kaatkıda bulunalım. Daha iyi, kaliteli işlerin ortaya çıkmasına destek olalım.
Sosyal sorumluluk mesajımı da verdikten sonraaa keyifli seyirler diliyorum :)

Sadece yukarıdaki sahneyi görmek için bile gidebilirsiniz benden söylemesi ;)

6 yorum:

  1. Son dönemde izlediğim en güzel komedilerden biriydi ki çok fazla komedi filmi seven birisi değilimdir. Burak Aksak'ı Leyla ile Mecnun'dan bilen bilir zaten. İlk yönetmenliği henüz, yönetmenlik konusunda biraz sıkıntıları var. Daha 25-30 film çekebilecek yaşa sahip ama, o eksiklierini düzeltir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bol küfürlü, bela altı espriler içeren komedi filmlerinden iğreniyorum ama bu bana ilaç gibi geldi :)

      Sil
  2. Bende gidip gitmeme konusunda tereddütte kalmıştım, paylaşım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. Sen beğendiysen mutlaka güzeldir. Ben de ilk fırsatta izlemeliyim. :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.