Interstellar - Yıldızlararası

Herkes bayıldığım bu filmi anlatmak için hazır mı bilemiyorum ama ben yazmak için çok hazırım. Bazı arkadaşların izlerken sıkıldığını duydum fakat onlarla hiç ama hiç aynı fikirde değilim. Filmin her anından her sahnesinden ayrı keyif aldığımı belirtmeliyim. Bir adım öne gidip bu filmin geleceğimizin habercisi olabileceğini de söylemeliyim.

İnsanoğlu, elindekiyle yetinmedi. Hep daha çok istedi, hep tüketti. Çöplerini gerektiği gibi ayırmadı, geri dönüşüm yapmadı, fabrikalarını kimyasal atıkları yüzünden engellemeye hiç çalışmadı, denizlerini kirletmeye devam edip, ormanlarını yok etti. Hep daha fazla para için çalıştı, geleceğini hiç düşünmedi. Ve gün geldi artık ekin yetişmez, oksijen yetmez oldu. Kum fırtınaları sardı her tarafını ve bu yüzden insanların akciğerleri iflas etti.
Kurtulmak için de yaşamak için en uygun gezegeni bulmaya karar verdi. Hem de gizli gizli. Çünkü başka bir gezegene gitmek için harcanacak parayı daha faydalı şeyler için harcamalıyız fikri hakimdi. Artık insanlar Apollo'nun Ay'ın yüzeyine indiğine inanmıyor, bunun iyi bir teknik gösteri olduğunu düşünüyordu.
Filmde sahnelenen bu gelişmeler bizlere hiç de yabancı değil öyle değil mi? Adım adım bu hazin geleceğe doğru ilerliyoruz. Hiç kimse bu kötü gidişi engelleyemiyor çünkü güç parası olanlarda parayı daha çok isteyenlerin elinde.
Eski bir mühendis olan Cooper hayatını idame ettirebilmek için çiftçilik yapmaya başlamış ve yıllardır bu işi sürdürmektedir. Eşini yıllar önce kaybetmiş, iki çocuğu ve eşinin babasıyla birlikte hayata devam etmeye çalışmaktadır. Kızı, sürekli onunla iletişim kurmaya çalışan bir hayalet olduğundan bahsederken hiç biri ona inanmaz taa ki Cooper da olanlara şahit olana dek. Mesajı alır ve onlara gitmesi gerektiği söylenen yere gider. Böylece unutulmaz macera başlamış olur.
Cooper bu macerada yanında başka bilim adamlarıyla birlikte uzayın derinliklerine gidecek ve burada daha önce farklı gezegenlere gönderilen astronotların mesajları doğrultusunda, insanoğlu için en iyi gezegeni bulacaktır. Bir yandan da Profesör Brand'in yıllardır üzerinde çalıştığı bir teorem için kara deliklerle ilgili araştırmalar yapacaklardır.
Bu seyahat esnasında ise çok ilginizi çekecek bir durum yaşanacaktır. Cooper ve ekibinin bazı gezegenlerde geçirdiği 1 saat oradan başka her yerde onlarca yıla denk gelecektir. Bu yüzden döndüklerinde ailelerini bulamama ihtimalleri de vardır.
Özellikle filmin sonlarına doğru izlediğim her sahneden farklı bir heyecan duyduğumu itiraf etmeliyim. Filmin sonundan en az benim kadar etkileneceğinizi umarak keyifli seyirler diliyorum :)

3 yorum:

  1. ay ayy ayy okumadım okumadım :) daha izlemedim çok merak ediyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Ben de filmi izlemeden önce okumamıştım yazıları. Bir an önce izle ama ;)

      Sil
  2. Gerçekten güzel bir film imdb 17. sırayı hak etmiş.
    adamzeka.blogspot.com

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.