Aylak Adam - Yusuf Atılgan

Yusuf Atılgan'ın ilk romanı Aylak Adam'da baş karakter; aylaklığı tam olarak tanımlarcasına "C." olarak adlandırılmış. Karakterimiz ailesinden kalan emlakların kira gelirleriyle geçinen gerçek bir aylak. Kitap mevsimlerden oluşan 4 bölüme ayrılmış ve her bölümde yine C. nin hayatının farklı dönemlerinden bahsediliyor.

Kitabı sevip sevmediğime gelirsek maalesef öööyle okuyup geçtiğim bir kitap oldu benim için. Zaman zaman da sıkıldığımı itiraf etmeliyim. Aylak C. yi sevemedim. Kitap yanında fotoğrafımı da anlatmazsam olmaz. İnstagramda sık sık paylaşım yapan biriyim merak edenler için tık tık :) Düşündüm düşündüm Aylak Adam'a ne yakışır diye ortaya bu çıktı ;) Aslında kolay kolay da çıkmazdı ama bildiğiniz gibi bu ara 3 boyutlu kitap furyası var. E bende Aylak Adam'ın neyi eksik diyerek oturdum ilk 3 boyutlu çalışmamı yaptım :))) İlk çalışma için yorumlarınızı beklemekteyim.
Bir arkadaşımla anlaştık çok daha komplike bir Harry Potter çalışması yapacağım. Beni bekleyin "anacığım" ( "anacığım" tanımlaması şu an okuduğum Dostoyevski'den İnsancıklar kitabında öyle sık geçiyor ki dilime düştü anında.)
Yusuf Atılgan okurlarının özellikle ilk romanı olması sebebiyle mutlaka okumaları gereken Aylak Adam için keyifli okumalar dilerim...

4 yorum:

  1. Anacigim sözünü ben de Olacak O Kadar'da Oya Başar'dan hatırlıyorum :) ilk 3 boyutlu calismaniz basit ama etkili olmus tebrikler :) Kitaba gelince de daha okumak kısmet olmadı. Daha önce ismini duymuştum. Böyle kitap degerlendirmeleriniz bizim icin de iyi oluyor. Kitap hakkında fikir edinmis oluyoruz. Yeni kitap degerlendirmelerinizi bekliyoruz saygilar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için. Ben de merak edenler, okumayı düşünenler için yazıyorum :) Çok sevindim. devam edecek...

      Sil
  2. Sinem, bence doğru zamana denk gelmemiş bu kitap. Ben ilk elime aldığımda çok az okuyup bırakmıştım. Çok karanlık, çok ruhsuz bu dünya ile ilgilenmiyorum diye. Sonra yaklaşık altı ay geçti ve yarım kalmış olmasın diye elime aldım. O gece o denli uygun gün ve zamanmış ki çok etkilendim. Çok kendimi buldum. Hatta şimdi ben ne yazmışım diye baktım da, yerlere göklere sığdıramamışım :)

    http://benimtatlihikayem.blogspot.com.tr/2014/09/okudum-aylak-adam.html

    Mutlaka, birkaç yıl sonra yeniden oku olur mu? Mümkünse buhranlı bir anda :)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.