Grinin Elli Tonu - Fifthy Shades of Grey

 Kitaplarını okduktan sonra filmi izlemesem olmazdı değil mi? Vizyondayken çevremden öyle farklı yorumlar duydum ki kimi çok kötü derken kimi çok güzel yorumlarında bulundu. Bazısı filmde uyuyakalmış kimi bütün duyularını açıp izlemişti. Ben de evde haydi bakalım bizim Grey'i nasıl çekmişler diyip başladım izlemeye :)

Bildiğiniz kitaptaki hikaye, demek isterdim fakat artık kitapların filme uyarlanmasının yasaklanmasını isteyeceğim sanırım. Neden mi? Tabii ki kitaptaki onlarca şeyin atlanması yüzünden. Her şey o kadar hızlı ilerliyor ki filmde Anastacia ve Grey mucizevi bir şekilde kendilerini yatakta buluyorlar. Yok artık!!

Evet adam yakışıklı, adam zengin, adamın muhteşem arabaları, helikopteri, inanılmaz bir dairesi ve ben ne diyorum Allah aşkına kocaman bir şirketi var :)) Tabii ki Anastacia bu durumdan etkilenebilir ama bu kadar hızlı değil. Kitabı okumayan arkadaşlar bu ilişki inanın ki filmde işlendiği gibi yüzeysel değil.

Film böylesine kitabı atlaya zıplaya ele almasına rağmen ilk kitabın ortasına ancak gelebilmiş yani ansiklopedi kıvamındaki bu üç kitap için 6 film çekmeyi falan düşünüyor olabilirler tabii oynayacak aktör bulabilirlerse çünkü muhteşem Mr. Grey'imizi oynayan Jamie Dornan filmin devam bölümlerinde oynamayacağını belirtmiş. Yapımcılar ikna çalışmalarına tabii ki devam ediyordur fakat sonuç ne olur bilinmez.

Fifthy Shades of Grey - Grinin Elli Tonu, bir kitap uyarlaması olarak ele alındığında benden sınıfı geçemedi ancak kitabı göz ardı edersem filmin nasıl başlayıp bittiğini anlamadığımı itiraf etmeliyim. Keyifli seyirler ;)

12 yorum:

  1. Hislerime tercüman olmuşsun canım. Tamam kitap edebiyat şaheseri değildi belki ama bu kadar sığ , pornovari bir anlatım olamaz.
    Bana sorarsan Jamie'nin de kararında bu yorumlar etkili olmuştur. Dönmesin de , çok haklı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, devamı da böyle çekilecekse bence de olmasın. Ben karısının karşı çıktığını duydum ;)

      Sil
  2. Eğer kitaptan film uygulamalarını yasaklamaya başlayacaksak bundan başlayabiliriz gerçekten de! Kitabın edebi değeri üstün olmasa da böylesine yüzeysel bir filmi hak etmeyen bir kurgusu var. Ben de oldukça saydırdım blogumda, özellikle yan karakterlerin neredeyse hiç işlenmeyişi, film boyunca nereden nereye gittiklerinin dahi anlaşılamaması ve kitabı okunur yapan espirilere dahi yer verilmemesi (asansör vb.) lanet getirtti bu filmi yapanlara! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Sen benden daha çok kızmışsın yahu. Napalım bazı kitapların kaderleri de böyle oluyor yapacak bir şey yok maalesef :/

      Sil
  3. Kitabı okumadım ama Film bana çok da ortalıkta olmasa iyi olur dedirtti genelde çok sansürcü değilim nedense itti beni bu film

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnan bana kitabı okumadığın için böyle düşünmen çok normal çünkü insanı öyle düşündürtmek için her şeyi yapmışlar ;)

      Sil
  4. http://haleluyaz.blogspot.com.tr/2015/03/cozdum-seni-bay-grey50-ton-yl-akademik.html bu konuyu ben de blogum da yazmıstım.kıtabına ve fılmıne hakımım eger ıcerıkten cok karakterlere bakarsak bence harıka bır fılm ve roman..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Söylediklerine kısmen katılıyorum çünkü bir kitapta sadece kitaba odaklanıp içeriği göz ardı edemeyiz çünkü içerik bir kitabı oluşturan en önemli etkenlerden biridir ki ben Grinin Elli Tonu serisini kitap olarak beğenenlerden biriyim çünkü dediğin gibi karakterlerin bir derinliği vardı. Gelgelelim filmde ise karakterlerin derinliğinden eser yoktu. Her şey bir anda amaçsızca yaşanmış gibi yansıtıldı.Filme dair tek eleştirim budur :) Sevgiler.

      Sil
  5. Film bana hiç cazip gelmedi, çok yüzeysel basitti ama güzel olan tek yanı soundtracklarıydı, mhttp://herseydenkonusmali.blogspot.com/logout?d=https://www.blogger.com/logout-redirect.g?blogID%3D8548110901132492017%26postID%3D4047454343834328079uhteşemdi, dikkatimi çeken onlar oldu ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmde zaten kitaptaki asıl kişilik analizlerine dair hiçbir şey gösterilmemiş. Maalesef başarısız bir uyarlamaydı.

      Sil
  6. Kitapları okumayan için film gerçekten yüzeysel kalıyor. Bazı diyaloglar bile havada kalmıştı, kitabı okuyunca oturuyor taşlar yerine ama sırf filmi seyrederek anlaşılmaz bazı yerler. Bakalım 2. filmde ne yapacaklar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilemiyorum ben pek bir başarı beklemiyorum ama tabii şimdiden bilemeyiz.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.