Anıtkabir'de 19 Mayıs!

Anıtkabir'de yapılan ve benim kaçırdığım Çanakkale etkinliğinin ardından bu kez 19 Mayıs'ta muhteşem bir etkinlik daha gerçekleşti. Yine kocaman bir kalabalık vardı bizler de saat 20:00 de oradaydık.

Kalabalık nedeniyle sahne yakınlarına dek ilerleyemesek de kurulan ekranlardan orada neler olduğunu rahatça görebildik. İnternette bir takım olumsuz yorumlar okudum bu etkinlikle ilgili. Bir anıt mezarda konser yapılmaması gerektiğiyle ilgili fakat gözden kaçan nokta orada eğlence yapılmadığıydı. Orada olan Ulusumuzun lideri Mustafa Kemal Atatürk'e olan büyük minnetin bir göstergesi, ona olan sevgimizin bir yansımasıydı.  

O gece onun sevdiği şarkılar çalınıp söylendi. Ruhuna gönderdik onun en sevdiği melodileri ve çalınan marşlarla yeniden tek ve bir olduğumuzu gördük ve gösterdik. Yaşadığımız, bize yaşattırılan Türkiye'ye inat hala aydınlığa bakan yüzler olduğunu görüp umutlandık.

Geceye dair birkaç not yazmam gerekirse eğer onlar da şunlar olacak. İlk olarak maalesef ses sistemi çok iyi kurulmadığından zaman zaman şarkıları duymakta zorlandık. İkincisi ise uçurulan dilek fenerlerinin tehlikeli bir şekilde, yanarken insanların ya da ağaçların üzerine düşmesiydi. Bildiğim kadarıyla herhangi bir yaralanma ya da yanma vakası yaşanmadı fakat bu ilerleyen zamanlarda yaşanmayacağı anlamına gelmiyor. Bence artık orada dilek fenerlerini uçurma fikrinden vazgeçmeliyiz. 
Bir dahaki muhteşem etkinlikte buluşmak dileğiyle...

6 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor ortam. Orada olmak isterdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harikaydı :) Hatta göründüğünden bile güzeldi diyebilirim ama fotoğraflarla ancak bu kadarını aktarabiliyorum sizlere. Bir sonrakinde siz de olursunuz dilerim.

      Sil
  2. Biz de oradaydık, harikaydı gerçekten. ses sisteminin bozuk olması ve dilek fenerlerinin yarattığı tehlike bizi de endişelendirdi. Onun dışında muhteşem kalabalık ve coşku inanılmazdı. Gece 22.00 de bile akın akın Anıtkabir'e geliyordu insanlar. Hiçbir zorlama, bedava taşıma, ya da başkaca bir kazanç olmadan. Bu da Ata'ya sonsuz bir sevgiyle açıklanabilir ancak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle, söylediklerine katılıyorum. Karşılıksız sevginin net bir şekilde görülebileceği belki de tek yer Anıtkabir. O havayı tatma ayrıcalığına erişebildiğinize çok sevindim. Sevgiler :)

      Sil
  3. Sinem ,nasıl özendim , nasıl imrendim oradaki herkese kelimelerle anlatmam mümkün değil!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sefer de gidemesem ben de çok kötü olacaktım ama bu kez başardım. Dilerim böyle bir etkinliğe denk gelirsin çünkü insana çok farklı şeyler hissettiriyor.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.