Jurassic World

Dinazorları özlediniz mi? Jurassic Park'ın etkileri halen üzerinizde mi? O halde Jurassic World için daha fazla beklemeyin ve hemen izleyin. Bu kez park devasa büyüklükte ve aklınıza gelmeyecek etkinliklerle çevrili. Bizler için aslında korkutucu olması gereken bu canlılar Jurassic World'de eğlence aracı olarak kullanılmış taa ki dnalarla oynayarak yeni ürettikleri dinazora kadar.

Her bölgesinde farklı dinazorlarla farklı etkinliklerin yapıldığı bu eğlence parkında yakında tanıtılacak yeni dinazor için son hazırlıklar yapılmaktadır. Parktaki neredeyse her şeyden sorumlu kişi Claire Dearing işte tam da bu son kontroller için pek de anlaşamadığı Owen Grady'i yeni dinazorun kafesine getirir. Ve hiç ummadıkları bir sürprizle karşı karşıya kalırlar. Dinazor kafeste görünmemektedir.

Yaklaşık 25.000 misafirin üzerinde bulunduğu bu eğlence adasında kocaman, kayıp bir dinazorun yaratacağı panik ve verebileceği hasarlar hakkında kontrol odasında tartışılırken misafirler son hızla eğlencelerine devam etmektedirler. Ve tabii dinazor da ilk hasarlarını vermeye başlamıştır.

Oldum olası dinazorların orjinal isimlerini ne aklımda tutabildim ne de telaffuz edebildim yine tam da o konumdayım. Filmi izlerken her biri benim için şu tanımlamaları içeriyorlardı; küçük dinazor, tatlı dinazor, sudaki dinazor, kocaman dinazor ve büyük dinazor :) Bu konuda yalnız değilimdir diye düşünerek devam ediyorum. Jurassiz Park'ı izlerken yüzyıllar önce ölmüş bir ırkı uyandırmanın çok büyük bir hata olduğunu söyleyip durmuştum. Bu sefer de DNA larla oynanmasının çok büyük bir hata olduğunu söylüyorum. Ve gerçekten bir gün karşımıza bir dinazor ya da DNA larıyla oynanmış bir yaratık çıkaracaklarından korkuyorum.

Böyle bir eğlence adasına beni kesseniz sokamazsınız ama kesildikten sonra ha bir dinazor tarafından yenmişsin ya da yenmemişsin ne fark eder ;) Pek tabii bu koskocaman dinazorumuz kafesini terk-i diyar ettikten sonra adım adım misafirlerin ve diğer dinazorların oldukları bölgelere ilerlemeye başladı ve tabiri caizse herkes için bir cehennem tasviri yaşandı. 

Bütün savunma sistemleri başarısız olduktan sonra ise koskocaman dinazorumuzu haklayacak fikir filmin en küçük kahramının aklına geldi. "Bize daha çok diş lazım" O ana değin zaten yeterince diş görmüş izleyici ise artık duruma çok alışkın gelsin bakalım yeni dişler diyerek koltuğuna iyice gömüldü. Kahraman filmlerinin sonunda sıkça rastladığımız kapışma sahnesiyle film bitecek sanırken son noktayı hiç de ummadığımız bir dinazor yaptı:)
Çok gizemli konuşmuyorum aslında ve sonuçta hepsi dinazor. Bu kız burada ne anlatmış yahu? diyenler ve tabii ki demeyenler hepiniz bu filmi izlemeli ve en az benim kadar bu keskin dişlere maruz kalmalısınız. Beğeneceğinize eminim. Sonrasında bana haber vermeyi unutmayın. Keyifli seyirler :)

3 yorum:

  1. İzleyecektim bu filmi hatırladım şimdi unutmuşum teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Daha dün izledim, sonuçların açıklanmasını beklerken vakit geçsin diye :), bende bugün yarın filmle ilgili post yazacaktım seninkini görünce yeniden gözümde canlandı film, 3d olması da güzeldi, jurassic park bir efsaneydi tabii ama bu da fena değildi baya hasılatta yapmış :) Neyse ben filmi izlerken çok gerildim yaa nedendir bilmem! Şunuda diyemeden edemedim: sırf adaya ilgiyi artırmak, bütçeyi düzeltmek için kendilerinin yarattığı dinazor her şeyi alt üst ediyor ya, kendi kendine yap yık, ne mantıktır :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen :) Ettiklerini buldular bir nevi ama aksiyon tavandaydı bize de güzel ibr seyirlik oldu.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.