Cadılar Bayramına Doğru, Pay the Ghost

Cadılar Bayramı'na az bir zaman kala tam da Cadılar Bayramı'nı konu alan bir filmden bahsetmek istedim. Pay the Ghost, eğer ülkemizde vizyona girerse nasıl çevrilir bilemiyorum ama "Hayalete Öde" şeklinde dilimize çevrilir ve işlediği konu itibariyle çok doğru bir isim seçildiğini söylemeliyim.


Çalıştığı üniversitede kalıcı kadro almaya çalışan Mike bir süredir ailesini ihmal etmektedir fakat tam da Cadılar Bayramı geldiğinde güzel haberi alır. Artık üniversitede bir profesör kadrosu almıştır. Bunun şerefine annesiyle şeker toplamaktan dönen oğlu Charlie'yi alıp festivel alanına gider. Birlikte keyifli vakitler geçirirken bir standın önünde oğlu Mike'a "Baba, hayalete ödeme yapabilir miyiz?" diye sorar fakat bu sırada ona dondurma alan Mike dikkatini ona veremez. Bakışlarını ona çevirdiğindeyse oğlunun orada olmadığını fark eder. 

Her yeri aramalarına, polise haber vermelerine ve her yere bıraktıkları kayıp ilanlarına rağmen Charlie'yi bulamazlar ve bu kayıp olayının üzerinden tam 1 yıl geçer. Mike ve eşi Kristen artık ayrılmışlardır. Mike kayıp ilanlarını bırakmaya devam etmektedir ama bu koca yıldaki tek fark son günlerde etrafta Charlie'yi görüyor olmasıdır. Mike ve Kristen meydana gelen doğaüstü olaylar nedeniyle bu kayıp olayında farklı şeyler olduğunu sezerek Charlie'yi bulmak için farklı bir yol izlemeye karar verirler.

Hikaye yıllar yıllar öncesine dayanan acı dolu bir hikayedir ve Mike için Charlie'yi bulabilmek hiç kolay olmayacaktır. Pay the Ghost, bu tarz filmleri sevenler için keyifli ancak sürprizi olmayan bir film. Film bittiğinde bir şey eksikti hissine kapılabilir, sevip sevmediğinize karar veremeyebilirsiniz ama izlerken sıkılmayacağınızı garanti eebilirim. Keyifli seyirler dilerim.


7 yorum:

  1. merak ettim filmi, en kısa zamanda izleyip tekrar yorumlarım inş ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merakla bekliyorum yorumlarını o halde :)

      Sil
    2. Sonunda izledim ve yorumumu da aklıma gelmişken paylaşmak istedim ;)
      Geç saatte izlediğim için mi bilmem ama gerildim bu filmde de şu aralar bende de bir tuhaflık var ondan mıdır nedir, jurassic world de dahi o moddaydım :) Genel hatlarıyla fena değildi, Nicolas Cage oynadığı için es geçilmiyor, bir yerden yakalıyor ama kurgu kısmına gelince çok havada kalan sorular ve işaretleri mevcut, şunu da eleştirmeliyim ki ne cahilce, saçma sapan inançları var izlerken yine şükür ettim inancıma ona da vesile oldu yani! Zaten ne oluyorsa bunların bayramlarında ve /veya balolarında oluyor :) MAMA filmini de anımsattı bana, şu aralar hayalet kadınların çocuk sancısını klişe haline getirdiler sanki :) Neyse fantastik deyip çok sorgulamadan keyif alıp, gerilmek lazım :) İzleyecek olanlara iyi seyirler..

      Sil
    3. Ben de bir,iki yerinde gerilmiştim ama haklısın. Havada kalan konular vardı ve bu konu çok daha etkili işlenebilirdi diye düşünmeden edemiyor insan.

      Sil
  2. Geçen gün izledim bu filmi ben de Nicholas Cage'i severim. Film fena değildi ama.. çok beğenmedim açıkçası. Blogunu keşif etkinliğinden buldum :) Ben de beklerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de eksik bir şeyler olduğunu düşünüyorum filmde. İdare eder kıvamındaydı. Elbette hemen geliyorum.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.