Everest

1996 senesinde gerçekleşen gerçek bir olaydan uyarlanan Everest ilk bakışta bir macera filmi görünse de izlerken göreceğiniz gibi tam bir gerilim. Oturduğunuz yerde rahatsızlanıp bu inanılmaz hedefe ilerleyen dağcıları sürüklemek, ilerletmek, kurtarmak isteyeceksiniz.

Dünyanın en yüksek dağı Everest'e çıkmak, o zirvede bulunmak belki de her dağcının hedefidir. Bana pek de bir şey hissettirmeyen bu spor dalı oldukça büyük bir kitle tarafından ilgi görüyor tabii. Bu dağcıların yanı sıra dünyadaki zirvelere tırmanmayı hedef edinmiş bir topluluk da var ve Everest'te bu insanları ve onları zirveye taşıyan dağcıları izleyeceksiniz.

Gerek yolun zorluğu, gerek oksijenin azlığı ve gerekse zirveye çıkacak olanların profesyonel dağcılar olmamasından kaynaklı onlarca sorun zaman zaman profesyonelleri de çıkmaza sokup birbirine düşürse de amaç sağ salim kamplara dönmek olduğunda herkes birbirinin yardımına koşup, problemleri hiç kimse sorun etmiyor Everest'te. Hollywood filmlerinden oldukça aşina olduğumuz ajitasyonla bu kez karşılaşmıyoruz. Yaşananlara tam olarak sadık kalınmış ve gerçek duyguların sahnelendiği bu film sizi gererken oldukça da üzecek.

Öleceğini hiç ummadığınız kişiler hayatlarını kaybederken, öldüğüne kesin gözüyle baktığınız kişilerin inanılmaz bir şekilde ayağa kalkması kesinlikle hayatın bir mucizesi. Everest tırmanışlarına dair araştırmalarınız hiç olmadıysa bu konuda benim gibi yeni bilgiler de öğrenebilirsiniz. Doğrudan tırmanılıp dönüldüğünü düşündüğüm Everest dağına tırmanışın o kadar da hızlı olmayacağını tahmin etmeliydim. Tırmanış esnasında öyle çok kamp, egzersiz tırmanışı ve birlikte geçirilen o kadar uzun bir zaman var ki oraya giden her takım aile üyeleri kadar yakınlaşıyor birbirine. Bence bu yüzden de hissedilen her şey bu kadar samimi.

Görselleriyle, karakterleriyle ve oyuncularıyla benden tam puan alan Everest'i mutlaka izleyin. Hayatın insanlara sunduğu mucivezi ve üzücü her olayı tüm samimiyetiyle bizlere aktaran yönetmen Baltasar Kormakur'a bu harika film için teşekkür etmeliyim. 

4 yorum:

  1. dağcılık sporu ne kadar benım ilgimi çekmese de bu tür filmler hep dikkatimi çekmiştir.
    sizi takibe aldım.dikkatini çekerse sizi de bloğuma beklerim.
    http://suichenn.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz :) O halde mutlaka izlemelisiniz. Hemen geliyorum ben de.

      Sil
  2. Bende yükseklik korkusu var zaten :) Güzel filme benziyor listeme aldım teşekkürler.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.