Kocan Kadar Konuş Diriliş

Yeni yıla TV8'i izleyerek ve gerçekten de çok eğlenerek girdik, Yeni yılın ilk dakikalarında narımızı patlattık ve elbette ki ilk günü de güzel değerlendirmek istedik. 1 Ocak'ta vizyona giren Kocan Kadar Konuş Diriliş, bizler için en güzel seçenekti ve izleyince yanılmadığımızı da gördük.

Şebnem Burcuoğlu'nun aynı isimli kitabından uyarlanan Kocan Kadar Konuş Diriliş ilk filmdeki gibi temposu yüksek, esprilerin, komikliklerin ve gerçek Türk ailesinin dolu dolu aktarıldığı bir film olmuş. İlk filmde Efsun'la Sinan'ı asansörde bırakmıştık hatırlarsınız. Bu film tam da bıraktığımız noktadan devam ediyor. Yine sadece Efsun'un başına gelebilecek bir kazayla asansörden çıkabilen ikili sonrasında hiçbir çiftin yaşamak istemeyeceği durumlar yaşamak zorunda kalıyor.

Bilirsiniz Türk ailelerinde kadın ve erkek birbirini sever ve evlenmeye karar verirlerse, devreye giren aileler bu evliliği ellerinden geldiğince zorlaştırmaya çalışırlar. Kolaylıkla olup bitebilecek her şey dünyanın en büyük sorununa dönüverir ve çiftler kimi zaman evlenemeden ayrılırlar. Efsun ve Sinan'ın da başına anneanne ve babaannenin akıl almaz savaşı damga vuruyor.

Flmin ilk dakikalarında gelinliğiyle ağlarken göreceğiniz Efsun da hiç ama hiç ummadığı şeyler yaşayarak geçirdiği bu günlerde neler yaşıyor adım adım izliyoruz. Efsun'u biliyorsunuz artık biraz şaşkın, çokça romantik ve ilişkiler konusunda oldukça saf olduğundan yaşadıklarıyla, olaylara tepkileriyle gözlerinizden yaş gelene dek gülüyorsunuz.

Düğünle ilgili hiçbir seçimde söz hakkı olamayan bir gelin sizce neler hisseder ve olanlara ne söyler? Peki düğün günü hiç hayalini kurmadığı bir düğünde gelin olmak nasıl bir duygudur? Ahh bu aileler, çiftleri biraz kendi haline bırakmak gerektiğini kim bilir ne zaman öğrenecekler!

Anlatmakla bitiremeyeceğim sahneleriyle çok sevdiğim Kocan Kadar Konuş Diriliş'i kesinlikle ama kesinlikle tavsiye ediyorum. Çok gecikmeden koşarak sinemaya gidin :) Keyifli seyirler...

10 yorum:

  1. Tam Türk toplumunu anlatıyor yani. Herkes kendinden bir şeyler bulacak desenize:))) Oyuncular zaten iyi, güzel bir film olduğunu duşünüyorum. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle :) İzlerken tanıdık olaylarla karşılaşabilir herkes ;)

      Sil
  2. izlemek için sabırsızlanıyorum, bir an önce iyileşip evden çıkmam lazım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok geçmiş olsun. Bir an önce iyileşip izlersiniz dilerim.

      Sil
  3. ilkini izlemiştim çok güzeldi ikinci filmi de çok güzel diyorlar bakalım ilk fırsatta gitmek istiyorum merek ediyorum :)) güzel bir anlatım olmuş emeğine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Mutlaka izle ilkinden daha tempolu ve eğlenceli gibi geldi bana.

      Sil
  4. Mutlaka gitmek istiyordum ben buna aslında, vizyona girdiğini unutup bir de üstüne aman efendim vizyonda neler varmış diye bakmadığımdan dün saçma sapan bir filme girdim sırf sinema aşkına, buradan da duyurayım Baskın: Karabasan çıkmış aman gitmeyin. Ben pişmanım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam, notumuzu aldık o filme gitmeyeceğiz ;) İlk fırsatta Kocan Kadar Konuş'a gitmelisin ama.

      Sil
  5. Anlat anlat bitmez:) çok güzel bir filmdi bende blogumda yer verdim kitabiba ve filmine:) bloguma bende beklerim...

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.