Köpeklerde Beslenme

Bloğu takip edip henüz Hera ile tanışmayanlar varsa işte yeniden karşınızda, yakında 3 yaşına basacak olan kızım Hera ;) Bugünkü konumuz ise her ne kadar önlerine mama konsa da ilk tercihlerinin sizin yediğiniz şeyler olacak olması :)) Siz ne yiyorsanız onlar da ondan yemek isteyecek. Hazır olun ;)

Hera'dan ve birçok arkadaşımın yaşadıklarından yola çıkarak bu tatlı çocukların yediğiniz her şeye sulanacaklarını sizlere söylemeliyim. Geçmiş fotoğraflarımızdan bulabildiklerimin sadece bir kısmı bu fotoğraflar. Yediğiniz, içtiğiniz şeyin kokmasına bile gerek yok. Mantık şu; eğer o yiyor ya da içiyorsa kesin güzeldir ve kesinlikle ben de ondan yemeliyim :))

İşte sadece bu mantıkla yola çıkan sevimli dostlarımız en ufak bir poşet hışırtısında, koltuğa giderken yanımızda götürdüğümüz her yiyecek ya da içecekte, masalar hazırlanırken kuyruk gibi peşimizde olacaklardır. Bizim evdeki kural ise şöyledir; Gün başlar başlamaz ilk önce Hera'nın mama kabı doldurulur ama ben kahvaltımı yapıp bitirmeden o mamaya dokunulmaz. Çünkü Sinem'in yedikleri her zaman ama her zaman mamadan daha ilgi çekicidir ;)

Diğer yandan mama seçimlerini de çok iyi yapmanız gerekmektedir. Kediler kadar olmasalar da köpekler de bu konuda seçici davranabilirler. Hem onların sevdiği mamayı bulmalı hem de araştırmalarınız sonucunda en besleyici ve sağlıklı olduğunu düşündüğünüz mamayı tercih etmelisiniz. Nasıl bizler için besinlerimiz yüzünden çeşitli sağlık problemleri baş gösteriyorsa aynı durumlar onlar için de geçerli.

Ben yaptığım araştırmalar sonucunda Türkiye'de üretilen Bonacibo köpek mamasını tercih ediyorum ve Hera'nın bu mamayı ithal mamaların hepsine göre daha iştahla yediğini gördüm. Onun da yerli malı mamayı tercih etmesinden ayrıca mutluluk duymadım değil ;)) Böylece ithal mamalara fazla ücret ödemekten kurtulurken paramız da ülkemizde kaldı.

Fotoğraflardan da gördüğünüz gibi bu çocuklar az önce tıka basa yemiş olsalar da siz elinize bir şey aldığınızda onun tadına bakmak istemekten asla ama asla vazgeçmeyecekler. Bunlardan onlara vermek ya da vermemek sizin seçiminiz ancak öncesinde asla yememeleri gereken yiyecekleri araştırmalı ve çeşitli yiyeceklere alerjik reaksiyon gösterebileceklerini de unutmamalısınız.

Her birinize mutlu, patili günler dinleriz :)

17 yorum:

  1. Aynı Venüs kızım ya hep aynılar birde vermeyince küsmeleri tam masanın karşısına yatıp arkasını dönüp ara ara bakmalar kaşlarda küçük Emrah havaları o pati zaten ya yemek ver yada sev diye hep kolumuzu çekiştiriyor ha birde Venüs bu ara regl :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhh en belalı dönem. Kolay gelsin. Biz bu baharda kısırlık ameliyatı olup kurtuluyoruz inşallah :)

      Sil
    2. diğeri gelmeden nisan mayıs gibi biraz daha gelişsin bende ameliyat ettireceğim

      Sil
  2. Ah şunların bitmek bilmeyen iştahları :) benim kızımın etli yemek kokusu var diye mutfak kapısının önünde yattığını bilirim :))

    YanıtlaSil
  3. benim minnoşum da böyleydi ne yersem isterdi hele o cips paketi açıldığı anda sesi duyduğu gibi üzerime sıçrardı resmen bana da ver diye :-)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Bilmem miii. Bizde mutfakta poşet hışırtısı varsa Hera mutlaka kapıdadır.

      Sil
  4. çok sevimli ya severim ben seniii :)

    YanıtlaSil
  5. allam piremses heraaa ne tatlı bişi ya öp benim için onu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) teşekkür ederiz deeptone. Öpmem mi hiiiç hemen şimdi gidip öpüyorum ;)

      Sil
  6. severim ben onu, instagramda sıkı takipçisiyim zaten:)
    oburiksim heram çok tatlısın sen..

    YanıtlaSil
  7. Benim köpeğim yoktu ama kedim vardı ve 11 yasında öldü:( bizimle beraber yer içerdi, aileden biriydi. Hatta biz iki kardesiz, annem iki kiz bir oglum var derdi:))) O da biz ne yersek muhakkak guzeldir dusuncesiyle yanasirdi yanimiza, Her'da cook tatliymis.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Demek kediler de aynen köpekler gibi. Hepsi ailenin bir parçası oluyorlar zamanla. Teşekkür ederiz :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.