8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart'a dair yazılacak çok şey var. Kadınların her gün kötü olaylar yaşadığı dünyada istatistikleri başka sitelerde bulabilir yine halimize üzülebilirsiniz. Ya da bir başkasında emekçi kadınlar günü bugün, şehirdekiler ne anlar yorumları görebilirsiniz. Kadının diğer kadını ayrıştırdığı bir dünya olup çıktı burası. Artık değişim zamanı! Sen KADINsın ve diğer kadını ne olursa olsun kollamalısın.

Nerede yaşadığın, ne giydiğin, ne düşündüğün ya da yaşadığın koşullar önemli değil içindeki gücün farkına varabilirsen, çevrendeki kadınları aydınlatabilirsen böyle bir güne ihtiyacın kalmaz. Çevrende sana her gün değer veren insanlar olduğunda bu gün gelsin diye beklemezsin. Hayallerin hep en yüksekte olsun. Kendine inan ve düşle. Eline geçen fırsatları değerlendir sakın arkanı dönme. "Ben yapamam" gibi olumsuz fikirler üşümesin beynine. Çünkü sen Kadınsın. Üretebilen, sevebilen, hissedebilen, aklını kullanabilen ve baskılanmış olansın. Kır duvarlarını ve yapabilirim de. Seni engelleyen yine sadece sensin.
Dünyanın başa çıkabilmek için sürekli baskıladığı kadınlarız biz çünkü biz bilmesek de onlar içimizdeki potansiyelin farkındalar. Günümüz kutlu olsun!

12 yorum:

  1. çocukluğumuzdan beri sen kızsın otur yerinde ne işin var kız basına kocana mahkumsun babana mahkumsun mantığı ile büyütüldüğümüz için bir çok bayan gücünün farkında değil malesef keşke hayat bizler için daha kolay olabilse !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte bizler bu söylediklerinizi yapabilecek bireyleriz. Ne kadar kadın bilinçlenir ve gücünün farkına varabilirse geleceğimiz o kadar aydınlık olacaktır.

      Sil
    2. yeni nesile öğretmek lazım saygıyı kımseye muhtac olmadıgımızı hayat guzellesır umarım

      Sil
    3. Çok haklısın. Ortak dileklerimiz her biri. Umuyorum her biri olacak.

      Sil
  2. Ne kadar güzel ve anlamlı bir yazı olmuş, yüreğinize sağlık. İnşallah hepsi gerçekleşir.
    Bende bütün kadınlarımızın bu güzel gününü kutluyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Dilerim tüm kadınlar güçlerinin farkına varacaklar.

      Sil
  3. Yazını içtemlikle okudum yapamıyorum bizlere göre bir cümle değil kadın isterse her şeyi başarır :) Dünya kadınlar günümüz kutlu olsun.

    YanıtlaSil
  4. Doğru diyorsunuz, önce özgüvenlerini kazanamalı kadınlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle, kazandıktan sonra da zaten kimse onlara hiçbir şekilde hükmedemez. Bu konuda birbirimize yine bizler yardımcı olacağız.

      Sil
  5. Resmin içine gömülü yazılara bayıldım. Her zaman uygulayamasak da ne kadar doğrular...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Ne kadar çok uygulayabilirsek o kadar çok kazanırız.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.