Antagonist Yasası

Görsel: https://cierratuatha.wordpress.com/
Antagonist kavramını hiç duymuş muydunuz? Ben birkaç ay öncesine dek duymamıştım. Bu kavramla tanışmam Tanrılar Okulu'yla tanışmamla neredeyse aynı döneme denk geliyor çünkü kitabın içerisinde anlatılan bu kavram oldukça ilgimi çekmişti. Okurken de burada mutlaka anlatmam gerektiğine karar vermiştim. O halde hep birlikte neymiş bu Antagonist ve onun yasası hep birlikte öğrenelim.
Antagonisti sözlüklerde ararsanız karşınıza; rakip, düşman, zıt, karşıt, karşı çıkan, karşı olan kimse gibi tanımlar çıkacaktır. Yani bir işe giriştiğinizde sizi durdurmaya çalışan, engelleyen kişiler, olaylar ya da sesler olarak düşünebilirsiniz. 
Tnarılar Okulu'nda insanın en büyük antagonistinin yine kendisi olduğundan bahsedilir. Nasıl mı? Diyelim ki sağlıklı yaşamaya karar verdiniz ve yediklerinize, sporunuza ve daha bir çok şeye dikkat etmek zorundasınız. Sporunuzu sabah çok erken olduğu için üşenip yapmamak, diyetinizi bundan bir şey olmaz diyerek bozmak ya da hedeflerinizi ötelemeye çalışmak sizin kendi kendinizi engellemeye çalışma yollarınızdır. Fakat kitapta aynı zamanda der ki; "Antagonistinizi sevin!" neden mi? Çünkü o sizi ne kadar yolunuzdan döndürmeye çalışırsa ve siz ona ne kadar uymamaya çalışırsanız o kadar güçlenir ve o kadar emin bir şekilde hedefinize ilerlersiniz. Antagonistiniz de aslında sizin için çalışmaktadır sadece sizin hedefinize ne kadar inandığınızdır önemli olan. 
O halde bu bilgilerden yola çıkarak kendi kendimizin antagonisti olabileceğimizi fakat bunun bile bizim için çalışan bir sistem olduğunu bilmeliyiz. Düşmanlarımız (antagonistlerimiz) bizler için çalışırlar. İş yerinde canımızı sıkanlar, hayallerimizle dalga geçenler, gün içinde karşılaştığımız aksilikler her şey ama her şey bizim için. O halde ne yapıyoruz? Düşmanımızı seviyoruz, o bizim hedefimizde ne kadar inançlı olduğumuzu ölçen, bizi güçlendiren ve inançlarımızı kuvvetlerinden bir tepki.
Kendinize inanın, antagonistinizi sevin ve sizden daha güçlü bir kuvvet olmadığının farkına varkın. O sizi ne kadar engellerse siz de o kadar ilerleyeceksiniz bunu bilin.
"İnsan, olduğu kadardır ve dünya da biz öyle olduğumuz için böyle."
Sevgiyle...

19 yorum:

  1. Agnotizm de bir inanç sistemidir. Sadece evreni yaratan mutlaka bir tanrı vardır. Bunun mahiyeti önemli değildir. Ahiret hayatı yoktur. Belki de ateizme bir tepki olarak da doğmuş olabilir. Böyle bir şey duymuştum. Fakat araştırmadım. Bir yabancıyal tanışmıştım birkaç sene önce ben agnostikim demişti. O da öyle bir şeyler söylemişti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, öyle bir inanış var fakat Antagonist yasası'nın Agnostiklerle bir ilgisi yok. Bu tamamen farklı bir şey.

      Sil
  2. Antangonist yasasını ilk kez duydum ama kelime olarak bazı kitaplardan asıl kahramanın zıttı olarak biliyordum.

    YanıtlaSil
  3. Barışmak mı lazım onunla şimdi! Zıtlıkları kabul edip dikkatli davranmak böyle anladım ama yanılmıyorum umarım!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet :) O bizi ne kadar zorluyorsa o kadar bizim için çalışıyor demek. Bu nedenle onu ssevmeli, onunla barışmalıyız. Çünkü hayatta bizi güçlendirebilecek olan tek şey antagonistimizdir ;)

      Sil
  4. Kitapta antagonist diye bahsedilen ego sanırım...yapamazsın,edemezsin diyen iç ses..bunu yapmaktaki amacı da bizi korumak aslında..bu yüzden onu da sevmeli hatta teşekkür etmeliyiz ve onu başarabileceğimize inandırmalıyız :)

    YanıtlaSil
  5. İlk defa duydum ama yazı tamda hayatımın bu evresine çuk diye oturdu ve iyi geldi teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim :) Umarım bu evreyi kolayca atlatmanıza da yardımcı olur.

      Sil
  6. Elinize sağlık kısa ve net!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Uzattıkça işler karışıyor. Böyle daha iyi oldu.

      Sil
  7. Bunu biliyordum kelimenin kökeni yunanca. Çok güzel bir konuya deginmissin yine. Blogunu seviyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoook teşekkür ederim. Ben de böyle yorumlar okudukça çok mutlu oluyorum :)

      Sil
  8. Tam zamanında çok doğru bir paylaşım ile karşılaşmış olmak keyif verici, hem bilgilendim hem yasayı içselleştirmek için kendime notlar aldım, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  9. Kişisel gelişime faydalı olabilecek bir yazı..

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.