Kitap Ağacı Ankara Hakan Akdoğan ile Buluştu

13 Mart Pazar günü ülkemizin tarihine unutulmamak üzere eklenen bir tarih oldu oysa gün hiç öyle başlamamıştı. Daha bir hafta bile geçmeden yeniden, ayak seslerini yanı başımızda hissede hissede, yaşadık aynı olayı fakat artık farkına varma zamanı ki o gün de Hakan Bey bugün "farkındalık"tan konuşalım istiyorum demişti. 

Kitaplarını okumuş, ondan bir şeyler bekleyen bir grubun karşısında olmak nasıl bir histir bilemiyorum ancak kitaplarını severek okumuş biri olarak karşımda dolu dolu bir yazar bulmak benim için çok keyif vericiydi. Hipergerçeklik Kuramı'ndan, Kafka'dan, Freud'dan bahsetmek, kitap ve yazar tavsiyeleri almak, güncel olaylardan söz etmek benim için çok doyurucu olduğu gibi herkes için de öyle oldu eminim. 
Kendisinden imza alırken de söylemiştim ancak buradan tekrarlamak isterim; atölye planlarınıza Ankara'yı da eklerseniz çok sevineceğiz. 
Kendisinden, Nü Peride'yi nasıl yazdığından, ödülü kazandığını nasıl öğrendiğinden, Varlık ve Piçlik'ten, Struma: Karanlıkta Bir Ninni'den ve bugünlerde üzerinde çalıştığı distopyadan bahsetti.  

Konuşulan konular üzerine kendisinden tavsiye edebileceği yazarları istediğimizde birçok önerisi oldu bizler için, not alabildiklerimi sizlerle de paylaşayım;
* Elbette ki Kafka'ya ait tüm kitaplar
*Tahsin Yücel'in kitapları ama özellikle Gökdelen
*Ballard'ın kitapları
*Nietzsche
*Tolstoy
*Dostoyevski
*John Berger'in özellikle bakmak ve görmek üzerine olan kitapları
*Seray Şahiner
*Leyla Erbil
*Latife Tekin

Benim için hayalini kurduğumuz topluma bir adım, bir ışık olan Kitap Ağacı ile öğrendiklerimi bu ışığın yansıması olarak sizlere aktarmak istiyorum. Zor bir dönemden geçen ülkem elbette ki aydınlığa kavuşacak ama bunu hızlandırabilmek de bizlerin elinde. 


Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.