Sinek Isırıklarının Müellifi - Barış Bıçakçı

Barış Bıçakçı ile ilgili o kadar çok tavsiye duymuştum ki bu duruma daha fazla kayıtsız kalamadım. Her kitabı Ankara'da geçen yazarın bu kitabına da Ankara'nın stresli gündeminden uzaklaşmak için adeta sarılmıştım. Sinek Isırıklarının Müellifi'nde Cemil'le tanışıp, hayatına ortak olacağız. Cemil, bizden biri, içimizden.

İnşaat Mühendisi olmasına rağmen daha fazla dayanamayıp işi bırakmış, yazdığı kitabını bir yayınevine teslim edip onlardan haber gelmesini bekleyen bir adam Cemil. Karısı Nazlı, doktor  ve eve de Cemil'e de o bakıyor. Gittiği yayınevinde de şöyle diyor Cemil ; " Bana artık eşim bakıyor. Hem de gayet iyi bakıyor çünkü o bir doktor."
Barış Bıçakçı'yı tanımayanlar için şöyle bir hatırlatma yapmak isterim sizlere; Bizim Büyük Çaresizliğimiz filmi onun aynı isimli kitabından bir uyarlamadır. Barış Bıçakçı okurları en iyi kitabının o olduğunu söylerler fakat ben henüz okumadım ama filmin çok iyi olduğunu eklemek isterim.
Bir adamın iç sesiyle haşır neşir olacağınız Sinek Isırıklarının Müellifi su gibi akıp giden ve çabucak biten bir kitap. Toplu konutlarda yaşayan, komşularıyla akıtan banyolar sayesinde iletişim kuran, yaz sıcaklarında balkonda otururken herkesin sohbetine istemeden konuk olan, hayattan elini eteğini çekerken bir yandan da birçok şeye özlem duyan Cemil sizi mutlaka bir yerinizden yakalayacak ve onunla çok güzel bir yolculuğa çıkacaksınız.
Keyifle okuyun. 

4 yorum:

  1. Benim bir arkadaşım gemi inşaat mühendisliği okuyor ama memnun değil. O da bir ara yazarlık denemek istemişti, sanırım bu kitabı ona önermeliyim. Teşekkürler!:)

    YanıtlaSil
  2. İsmi dikkatimi çekti açıkçası. Okumak isterim :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.