Color Sky 5k - Renkli Koşu Festivali

5 Haziran pazar günü Ankara Gölbaşı'nda yapılan Colorsky5k - Renkli Koşu etkinliğinden karelerle hepinize merhaba :) Bu postta çok eğleneceksiniz çünkü böylesi renkli bir postu başka bir yerde görme ihtimaliniz çok ama çok düşük. Yaşamaya geldiğimiz hayatlarımıza unutamayacağımız günler katmaya karar vermiş olan bizler işte o gün bir çentik daha attık hayat çizgimize. Hopladık, zıpladık, yürüdük, koştuk, renklendik veee çok yorulduk. 


Colorsky5k - Renkli koşu için satılan bilet bedellerinin bir kısmı Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği'ne, bir başka kısmı da Tohum Otizm Vakfı'na gidiyordu. Biz de yapacak bir şeyler arıyorduk ikisi çok güzel denk geldi. Günler öncesinden biletlerimizi aldık ve bir de baktık Gölbaşı'nda koşu paketlerimizi almak için sıramızı bekliyoruz. Koşu paketlerinde 1 Colorsky5k t-shirtü, 1 colorsky5k geçici dövmesi, koşucu numarası ve 1 paket nişastadan yapılmış boya vardı. T-shirtlerimizi gydik, dövmelerimizi yaptık ve sonrasında koşu saati için beklemeye başladık. 

Koşu saatine dek alanda kurulan sahnede çalan müziklere eşlik ettik, koşu sonundaki partiyi bekleyemeden bol bol boyandık, kenarda açılan tanıtım stantlarını inceledik, fotoğraf çekildik, sohbet ettik derken beklediğimiz an geldi. Bizler için hazırlanmış olan 5 kilometrelik parkura çıkmaya hazırdık ve her kilometre sonunda bizleri bekleyen bir boya istasyonu vardı. Başla anonsuyla birlikte büyük bir kalabalık başladık koşmaya demek isterdim ama öyle kalabalıktı ki hızlı yürüyüş bile yapamıyorduk :)) Çaşitli zigzag hareketleriyle içerisinde bulunduğumuz kalabalıktan kurtulup koşmak yerine hızlı yürüyüş yapmayı tercih ettik. Evet, böyle etkinliklere katılıyoruz ama ağır ablayız biz :)))

Önce sarı, sonra yeşil, sonra pembe ve ardından da mor istasyonlarda bolca boyandıktan sonra bir de baktık genç nesil arkamızda kalmış. O yürüyüşle bile ilk 150 kişi arasında olduğumuzu görünce vah vaahh dedik yeni nesil çok tembel. Haksız mıyız ama sizce? Her birinin bizi geçmesini beklerken sonuç buydu işte. Parkurun etrafında bulunan evlerin bahçeleri şaşkınlıkla bizleri izleyen ve fotoğraflarımızı çeken insanlarla dolmuştu. 

Özellikle pembe ve mor istasyonlarda bolca boyaya bulandıktan sonra bu yorgunluğun tadını çıkarmaya gelmişti sıra. Otururken de bolca fotoğraf çekindik elbette. Telefonlara fotoğraf çekme özelliği koymayı akıl eden kimse Allah ondan razı olsun demeyi de es geçmeyelim. Son günlerde hepimizin, telefonlarda en çok kullandığı fonksiyon bu olsa gerek.

Bu yıl Türkiye'deki üçüncü yılı olan Color Sky 5k - Renkli Koşu Festivali, düzenlediği koşulara Ankara'dan başladı. 21 Ağustos - İstanbul, 25 Eylül - İzmir, 2 Ekim - Bursa, 9 Ekim - Eskişehir ve 16 Ekim - Antalya şeklinde şehirleri dolaşacak olan festivalde bence siz de yerlerinizi almalısınız. Hem hayatınızda unutamayacağınız bir etkinliğe katılmış olacak, hem çok keyifli bir gün geçirecek hem de Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği ve Tohum Otizm Vakfı'na katkıda bulunmuş olacaksınız.

Dönüş yolculuğunda arabalarınıza sermek için battal boy çöp poşetlerini yanınıza almayı unutmayın. Biz koltuklara sermeyi tercih ettik ama poşetleri üzerine geçirenler de vardı. Evlerinize vardığınızda çevreden gelecek şaşkın bakışlara da hazır olun çünkü tahmin ettiğinizden çok ama çok daha kirli ve renkli olacaksınız ;) 

T-shirtü üzerimden çıkardığımda ilk aklıma gelen yıllardır duyduğumuz "kirlenmek güzeldir" sloganı oldu. Omo'nun bu organizasyona mutlaka sponsor olması gerekirdi diye düşündüm ama olmamışlar. Sloganınsa gerçekten yerini bulacağı yerlerden biriydi. Evet, kirlenmek gerçekten çok güzeldi :)

Bu mini video da bizden size armağan olsun. Hayatınızdan renkler hiç eksik olmasın, gök kuşakları çevirsin çevrenizi...

8 yorum:

  1. Güzel bir etkinlik. Bir taraftanda eğlenerek sosyal bir sorumluluğu yerine getirmiş oluyorsunuz. Bu duygu insanı ilahi değerlerle de buluşturuyor; sadece mutlu olmakla kalmıyorsunuz, huzur içinde oluyorsunuz. Ne güzel!...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız. Dilerim insanlarımızın böyle sosyal sorumluluk projelerine destek veren etkinliklere ilgisi gün geçtikçe artar. Teşekkürler :)

      Sil
  2. Keyifli bir festivalmiş katılmak isterdim :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ankara'da mısınız? Bir daha ki yılı beklemek lazım Ankara'daysanız ama diğer şehirlerde de var belki yakınlarda olduğunuz vardır.

      Sil
  3. Çok iyiymiş bu. :D Omo kirlenmek güzeldir sponsoru daha ilk başlarda aklıma gelmişti okurken. Sponsor olması anlamlı olurmuş o açıdan, kaçırmışlar fırsatı. İlk defa duydum Color Sky'ı, teşekkür ederim. Belki İstanbul'daki etkinliğe katılma fırsatım olur bir araştırayım onu ben. Eline sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka araştır. İstanbul'dakinin daha kalabalık ve eğlenceli olduğunu duydum. Senden de İstanbul'dakini okuruz. Teşekkürler yorum için.

      Sil
  4. Ay süper yaa. Tam bana göre.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim için muhteşem bir deneyimdi. Herkese tavsiye ederim :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.