Zootropolis: Hayvanlar Şehri, Zootopia

Tanıtımlarını görür görmez bayıldığım karakterleriyle Zootropolis çocuklarınızla keyifle izleyebileceğiniz harika bir animasyon filmi olmuş. Bildiğimiz hayvan kavramının çok çok dışında ve insani güdülere sahip olan hayvanlar şehir yaşamında ne yapıyordur sizce?


Sevimli tavşan Judy Hopps'un küçüklüğünden beri tek hayali Zootropolis'e gitmek ve orada polis olmaktır. Ne var ki Zootropolis tarihinde bir tavşanın polis olduğu görülmemiştir. Ailesi onu onlarca kere uyarsa ve bu hayalinden vazgeçirmeye çalışsa da o bunlara kulağını tıkayıp hayalini gerçekleştirir. Tüm eğitimlerden geçer ve polis rozetini göğsüne takmayı başarır. Şimdi Zootropolis'e gitme zamanı gelmiştir.

Büyük olayları çözeceğini sanıp gittiği Zootropolis'te onu araç park görevlisi yaparlar. Hayal kırıklığı yaşasa da bu görevi de hakkıyla yapmaya çalışır ama karşılaştığı herkes onunla dalga geçmektedir. Daha da üzülmesine neden olan bu olayları çok önemsememeye çalışır. Ve bir gün hayatının fırsatı eline geçer ve Zootropolis'te gerçek bir polisiye olayını çözme görevi ona verilir.

Bu görevde polis teşkilatından hiç kimse ona yardım etmemekle kalmaz, görevi yapamaması ve istifa edip gitmesi için de onu engellemeye çalışırlar. Judy ise bu işi tüm Zootropolis'te güvenilmeyen, sevilmeyen, dolandırıcı olarak görülen tek hayvan cinsine mensup tilki Nick ile çözmek zorunda kalır. Bu da işlerin daha da karışmasına neden olur.

Zootropolis aslında sadece bir şehirden oluşmuyor. Her çeşit hayvanın türüne göre ortamlar da mevcut. Çöller, buzullar, yağmur ormanlarında da şehirleşmeler olmuş. Çok büyük çaplı bir hayvanat bahçesi gibi hayal edebilirsiniz. Genelde herkes doğal ortamında ama kariyer yapan hayvanlar da var tıpkı bizler gibi. Animasyon severlerin ve elbette çocukların çok severek izleyeceğine inandığım Zootropolis için keyifli seyirler :)

Bizim "Baba"mız olur da Zootropolis'in olmaz mı? :)

8 yorum:

  1. Mister BİG 😂😂 baba gibi baba ama genede kızı asıl patron 😂 ve herseyden önce mimikler bir sahaneydi filmde. Tontiş çita kesinlikle favorim 💕

    YanıtlaSil
  2. Çocuklar üzerindeki etki 1:İzlerken çok güldük.
    2:Oğlum artık büyüyünce tavşan polis olmak istiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel :) Tavşan polisi örnek alan daha çok çocuğumuz olsa keşke.

      Sil
  3. Çok merak ettiğim bir film lakin yogunluktan izlemek nasip olmadı. Animasyonlara karşı hala çok bağımlı olmama neden ki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kısa zamanda izleyebilirsin umarım. Keyifli bir filmdi.

      Sil
  4. bu tarz animasyonları çok seviyorum bunu izleyeceğim mutlaka..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilerim seveceğin bir animasyon olur. Mesaj dolu ve kaliteli bir animasyon.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.