Avrupa'nın Gizli Kalmış 10 Çarpıcı Kasabası


Dünya üzerinde çokça bilinen yerler haricinde pek ismini duymadığımız ama bizi kendisine hayran bırakacak güzellikte şehirler, kasabalar vardır. Gerek konumlandıkları yerler, gerek mimari yapıları gerekse tarihi önemleri nedeniyle ilginizi çekeceğini düşündüğüm yeni bir listeyi sizlere sunmak istedim. Haydi, bir Avrupa Turu'na hazır mısınız?


Cesky Krumlov
Çek Cumhuriyeti'nde Güney Bohemya ilinde bulunan, küçük bir kasaba olan Cesky Krumlov UNESCO Dünya Mirası listesindedir. İçerisinde Cesky Krumlov Kalesi bulunmaktadır. Harry Potter filmlerinden birinde de doğal sinema seti görevi görmüştür.

Annecy
Annecy, Güney Doğu Fransa'nın Rhone-Alpes bölgesinde bulunan bir kasabadır. Annecy Gölü'nün kuzey ucunda konumlanmaktadır. 

Polperro
Polperro, İngiltere'nin Cornwall bölgesinde bulunan bir kasabadır ve evleriyle ünlüdür.

Sintra
Portekiz'in Lizbon bölgesindeki alt belediyelerden biri olan Sintra UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Quinta da Regaleira ve masal sarayı olarak adlandırılan Pera Sarayı'nı içerisinde bulundurur. Avrupanın en batı noktası olarak kabul edilen Roca Burnu'da Sintra sınırları içerisinde yer almaktadır.

Dolceaqua
İtalya'nın Liguria Şehrine bağlı bir kasaba olan Dolceaqua görsel olarak ziyaretçilerine harika manzaralar sunabilecek bir turistik bölgedir.

Bonifacio
Fransa'nın Korsika Adası'nın en eski ve en meşhur şehri olan Bonifacio kireç taşlarından oluşmuş bir uçurumun 60 metre üzerinde yer almaktadır.

Trogir
Hırvatistan'ın Adriyatik Denizi kıyısında yer alan Split - Dalmaçya bölgesinde bulunan Trogir tarihi bir liman kentidir. 1997'den bu yana UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunmaktadır.

Gruyeres
İsviçre'deki Fribourg Kantonu'nda yer alan bir kasaba olan Gruyeres adını tanınmış Gruyeres Peyrniri'nden alır. Bu ortaçağ kasabası Saane Nehri'nin üst vadisinde konumlanan önemli bir turistik bölgedir.

Valldemossa
İspanya'nın Mayorka Adası'nda bulunan Valldemossa küçük ama herkesi kendisine hayran bırakan bir kasabadır. İspanya'nın doğu sahiline yakındır.

Hallstatt
Hangi mevsim giderseniz gidin sizi kendisine hayran bırakacak olan Hallstatt Yukarı Avusturda'da konumlanan bir kasabadır. Hallstatter Gölü kıyısında bulunan kasaba UNESCO Dünya Mirası alanı içerisinde yer alır. Halstatt tarih öncesi çağlardan kalma tuz üretimi ile bilinmektedir. Dünyanın en eski tuz madeni de burada bulunmaktadır. 

Not: Başlık görseli buradan alınmıştır.

21 yorum:

  1. Gerçekten hepsi birbirinden güzel yerler. İnsanın, işi gücü bırakıp buraları gezesi geliyor. :)

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar güzel fotoğraflar, masallardan fırlamış gibi kasabalar:)))

    YanıtlaSil
  3. hepsi birbirinden güzel :-))

    YanıtlaSil
  4. Ayhh köyede kasabada yaşamak istiyorum:-)

    YanıtlaSil
  5. İş yerindeyken bu fotoları görünce içimden dedim ki ne işim var burada :)Atlayıp gidesi geliyor insanın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısınız :) Hemen planlar yapılıp gidilmeli hissi doğdu benşm de içime.

      Sil
  6. Hepsi de öyle güzel görünüyor ki insanın gidip sokak sokak gezesi geliyor. Çok güzel bir seçki olmuş. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Belki bir gün gezebilirim sokak sokak kim bilir ?

      Sil
  7. Bunların hepsi birbirinden güzelmiş :)) Benim gözüm Trogir kasabasında kaldı ama :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimki de Hallstatt da :) Umarım gitmek nasip olur ikimize de.

      Sil
  8. Hepsi de ne kadar güzel öylee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayran kalınacak türden değil mi? Kim bilir daha bilmediğimiz nereler var.

      Sil
  9. Kaş bunları bir-bir gəzsəm ;)) Cesky Krumlov real görünmür, oyuncaq evlərə bənzəyib.:)) Hər biri ümümilikdə sanki gizli bir dünyadanmış kimi görünür. Çox gözəldirlər.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısın :) Oyuncak ev benzetmene bayıldım, gerçekten de öyleler. Belki gidip görmek de kısmet olur hepimize.

      Sil
  10. Hepsi birbirinden güzel yerler gerçekten de. Bu arada 16 temmuzda prag, viyana, budapeşte turum vardı. 15 temmuz gecesi istanbula gittim. Sonra malum olaylar, havaalanında mahsur kalma, uçuşların ve izinlerin iptal olması vs. ve ankara'ya dönüş tabi. Şimdi avrupa deyince aklıma o gece geliyor ne yazık ki. Sevgiler ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa çok geçmiş olsun. Çok zor dönemlerdi. Tekrarı yaşanmaz dilerim.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.