Lontano - Jean Christophe Grangé

Eğer sizler de benim gibi birer Jean Christophe Grange hayranı iseniz Lontano mutlaka okumanız gereken kitapları arasında diyebilirim. O halde ne mi duruyorum? Haydi Lontano'yu anlatmaya başlayalım.

Kongo - Fransa - Belçika üçgeninde geçen hikayemiz gerçekten de tüyler ürpertici bir ölümle başlıyor. İlk ölümün ardında bir bilinmeyen olduğunu düşünüp detaylı araştırmaya başlayan Erwan, ardından gelen ölümlerle de kendisini bambaşka bir dünyada bulacaktır. Kan, vahşet, sadomazoşizm ve fetişizm içeren bu cinayetleri çözmeye çalışırken aslında hedefin kim olduğunu fark ettiğinde başka şeyler araştırması gerektiğini de anlıyor. 
Biz şehir insanlarının çok uzak olduğu bir kavram Afrika kökenli büyülerle tanışacağınız, insanların sınırlarının aslında ne kadar da geniş olabildiğini gördüğünüzde şaşıracağınız ve kimi zaman okuduklarınızdan tiksineceğiniz bir kitap Lontano. Hikayeye kendinizi kaptırdığınızda sayfaları nasıl hızla çevirdiğinizi fark edemeyecek ve hatta bitirdiğinizde üzüleceksiniz.
O halde bir de müjdem olsun Lontano sevenlere çünkü devamı var. Hikayenin devamı umuyorum ki çok yakında bizlerle olacak. Keyifli okumalar :)

10 yorum:

  1. Grange'i ben de çok severim. En kısa zamanda okuyacağım :)

    YanıtlaSil
  2. Seri bir kitap sanırım. :) Yazarı hiç duymadım daha önce ama kitap gerilim kategorisinde değil mi? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kitabı seri olacakmış ama Grange'ı duymamazlık olmaz. Bence mutlaka kitaplarını bir araştır, birini mutlaka duymuşsundur. Polisiye kategorisinde.

      Sil
  3. Bende çok severim Grange,bu kitabı ilk defa duydum hemen listeme aldım,kalemine sağlık;)

    YanıtlaSil
  4. Favori yazarlarımdan biri ama artık okuyamıyorum :(

    YanıtlaSil
  5. Lontano'yu geçtiğimiz aylarda okudum. Yine güzel bir Grange kitabıydı fakat finali bir gıdım zayıf geldi bana. Spoiler olmasın şimdi, sözlükten mesaj atacağım finale dair :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Sözlükten konuştuk zaten. İkinci kitap çıksın o zaman tekrar konuşalım bu konuyu ;)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.