2017'ye Doğru Hayaller, Dilekler ve Hedefler

2017'ye doğru geri sayıma başlayabiliriz bence artık. Hayattaki her yeni an, sayfa ya da siz nasıl adlandırıyorsanız hepsi kendimize ve hayatımıza dair dilekler yazmaya, hayaller kurmaya ve hedefler belirlemeye fırsat veren zamanlardır. Benim de bir hayal panosu hazırlığında olduğum bu günlerde The Goodwish Blog'dan harika bir mim geldi. 

Hayal kurmayı, dilek dilemeyi ve kendime hedefler belirlemeyi çok seven biri olarak bu mime balıklama atladım. Her yeni ay, hıdırellez, doğum günü, milli piyango biletleri ve daha bir sürü an benim bunları yapabilmem için hep fırsat yaratmıştır. Önümüzdeki en büyük fırsat da yeni yılın geliyor olması. Şimdi kendi aklımdakileri bir kenara bırakıp bakalım Dilek neler sormuş ve ben nasıl cevap vermişim.

1- Kimse mükemmel değildir ama yine de eksikleri düzeltmek mümkün. Huylu huyundan geçmez mi dersin? Yoksa şu huyumu değiştirsem hiç fena olmaz mı? Nedir o huyun? 2017 için kendinde değiştirmek istediklerin neler?
Son birkaç yılım kendimi olabilecek en iyi koşullara gelebilmek için eğitmekle geçti diyebilirim. Reiki ile başladığım yolculuğum ardından önüme çıkan birçok farklı unsurla da desteklenerek ilerledi. Kendimi artık daha iyi tanıdığımı, yanlışlarımı doğrularımı daha iyi gördüğümü söyleyebilirim. Bu süreçte yaşamımı kötü etkileyen en kötü özelliğim çok kıskanç olmamdı. Üzerinde çalışarak, kendime telkinler vererek bunun önüne geçtim. Artık makul seviyelerde kıskançlıklar yapıyorum :)) Şimdi yenmem gereken ve beni engellediğini düşündüğüm huyum üşengeçliğim. Diliyorum ki bana rahatsızlık veren bu huyumun da en kısa zamanda üstesinden geleceğim.

2- Meşhur Alaaddin'in Sihirli Lambası oldu ya kucağına düştü ve tabii ki 3 dilek hakkı verdi. Dikkatli düşün, klavyenden çıkan her cümleyi gerçeğe dönüştürebilir. Ne dilerdin?
Huzur, sağlık ve bolluk diyeceğim :)

3- Şimdi gerçek hayata dönüyoruz evin, kendin, çocukların, kedin,... için yeni yılda neler yapmak var aklında? Şimdiden düşünelim ki, yeni yıl kapıda hazırlıksız yakalanmayalım.
Yeni yılda, içinde mutlulukla, sağlıkla, huzurla yaşayacağım bir ev, onunla keyifli seyahatlere çıkacağım bir araba, çalışırken çok keyif alacağım ve beni tatmin edecek bir iş ve insanlara faydalı olabileceğim faaliyetler diliyorum. 
Aklımdakileri söyleyemem büyüsü bozulabilir ;)

4- Piyangodan büyük ikramiye çıksa hepimiz dünyayı gezeriz değil mi? Sen neler yapmak isterdin? Bir de şöyle düşün, o istediklerin için çok para şart mı? Belki de değildir.
Piyangodan büyük ikramiye çıksa ilk işim dünyayı gezmek olmaz. Elbette ki hayatımı garanti altına almalıyım. Bir eve ve arabaya ihtiyacım var. Piyango da çıktığına göre mesela, evimde bir sinema odası, bir hobi odası, kocaman bir mutfak olabilir. Ardından her köşesi sanki varmışcasına gözlerimin önünde olan bir kitap kafe projem var onu hayata geçiririm. Basılacak kitaplarım, tasarladığım ürünler ve saymakla bitiremeyeceğim bambaşka şeyler var hayata geçirilecek. Bu kadar plan varken o büyük ikramiye de bana çıkıyor elbette ;)

5- Para, para, para. Para harcamadan da gerçekleştirebileceğin hayallerin vardır elbet. Haydi onları da paylaş bekliyoruz. 
Elbette ve dolayısıyla onları şu anda da gerçekleştirebiliyorum. Sokaktaki hayvanlara imkanlarım dahilinde yardımcı oluyorum. En önemli hayalim yazmaktı ve bu mecra sayesinde dilediğimce yazabiliyorum. Seviyorum, paraya ihtiyaç duymayan en önemli hayal. Sevebilmek herkesin yapabileceği bir şey değil bence. Ve yaşıyorum, hayatımın hakkını vererek, her anımı değerlendirerek ve bunun büyük bir şans olduğunu bilerek. 

İşte sorular ve işte cevaplarım. Hayallerim, dileklerim, hedeflerim her biri zamanı geldiğinde gerçekleşiyor olacak. (Ve oldu!)
Sevgiyle...

18 yorum:

  1. Sıcacık bir mim :) Reikiyle ben de ilgilenmiştim :)Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim:) Reiki gibi bir ortak noktamız olmasına çok sevindim.

      Sil
  2. Umarım 2017 yılında ve sonraki yıllarda her şey gönlünüzce olur.

    YanıtlaSil
  3. kitap kafe harika bi fikirmiş, ayrıntıları da merak ettim ama! umarım tüm dileklerin gerçekleşir de biz yine burdan okuruz <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) İnşallah olur. İşte o zaman okumak ne demek geldiğinizde sizi orada mutlaka ağırlamak isterim ;)

      Sil
  4. merhaba blogumu yeni açtım bende beklerim:)

    YanıtlaSil
  5. Çok içten cevaplanmış bir mim :) Hayaller gerçek olur inşallah. :)

    Bu arda yeni keşfettim blogunu takipteyim. Seni de beklerim.

    makyajbox.blogspot.com
    ve
    berilcimcime.blogspot.com

    YanıtlaSil
  6. 2017 hepimiz için hayırlı olsun inşallah

    YanıtlaSil
  7. Kitap kafe he.... Keşke bir gün gerçek olsa bu hayallerin tamamı...

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel bir yazı olmuş. İnşallah istediğiniz gibi olur her şey..

    YanıtlaSil
  9. Canım hızlıca bir okudum, harika yazmışsın ellerine kalemine sağlık, umarım 2017 gönlünce olur, şimdi tekrar dönüp sindirerek okuyacağım çok hoşuma gitti. Yorum yazmayı unutmayyaım diye biraz acele ettim de :))) Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Teşekkür ederim. İnşallah hepimiz için öyle olur. Sevgiler :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.