Anthropoid

Gün geçmiyor ki acımasız Nazi dönemine ait yeni bir film çıkmasın ve izlerken içinizi acıtmasın. Gerçek olaylara dayanan hikayesiyle Anthropoid de bizleri alıp o zamanlara, Prag'a ve Hitler ve ekibinden kurtulmaya çalışan isyancılara götürüyor.


SS Generali ve Hitler'in 3. adamı olan Reinhard Heydrich'e düzenlenecek olan suikastin adı olan Anthropoid Operasyonu için Jan Kubis ve Josef Gabcik Londra'dan aldıkları emirle Prag'a gelirler. Uçaktan paraşütle atlarlar ve maalesef Gabcik ağaçlara takılıp yaralanır. Onları ormanlık alanda bulan bir adam evine davet eder ancak onun kendilerini bildireceğini fark edip hemen oradan kaçarlar ve Prag'a yaralı, yorgun ve teçhizatlarını kaybetmiş bir şekilde varırlar.

Oraya vardıklarında ulaşmaları gereken kişilerle buluşmaları çok da zor olmaz ve böylece yavaş yavaş Antropoid Operasyonu için bilgi toplamaya, hazırlanmaya başlarlar. Bu esnada elbetteki ülke Naziler tarafından kontrol edilmekte, etrafta kuş uçurtulmamaktadır. Kendilerini olağan gösterebilmek için herkes gibi davranmak zorundadırlar. Sokaklarda sevgilileri ya da eşleriymiş gibi davranacak olan Marie Kovarnikova ve Lenka Fafkova bu role bürünürler hemen ve elbette çok geçmeden her birinin arasında duygusal hisler de oluşmaya başlar.

Her ne kadar böyle bir suikast için eğitilmiş olsalar da bunu gerçekten yapacak olmak hiç de kolay değildir. Birlikte çalıştıkları ekipte çatlaklar çıkacak ve suikastın gerçekleşeceği gün de beklenmeyen aksilikler olacaktır. Böylece büyük bir kaçış-kovalamaca başlar. Binlerce SS subayı onları bulmak için görevlendirilir. Artık ne Jan Kubis ve Josef Gabcik güvendedir ne de onlarla birlikte bu operasyonu gören duyan bilen ve katılanlar.

Başrollerde Jamie Dornan, Cillian Murphy, Charlotte Le Bon ve Anna Geislerova'nın oynadığı Anthropoid, Nazi dönemi Avrupası'nda işlenen (benim izlediğim), ilk değişik hikaye idi. Hikayesiyle, kostümleriyle ve oyunculuklarıyla sizlerin de oldukça ilgisini çekeceğini düşündüğüm film için şimdiden iyi seyirler dilerim.
Sevgiyle :) 

4 yorum:

  1. Hitler dönemine ait bir kaç tane film izlemiştim, bu filmde çok güzel bir filme benziyor. Teşekkür ederim bilgilendirme için. İnşallah bu filmi de izleyeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım izlersin. Bu kez farklı bir bakış açısı hakim konuya.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.