Nefes ve Farkındalık Çalışması

Kendimi keşif yolculuğumda birçok güzel insan, birçok güzel ruh giriyor hayatıma. Her birinden öğrendiğim, aldığım ya da belki de verdiğim, öğrettiğim şeyler oldu. Uzun zamandır insanların birbirlerinin hayatlarına giriyor olmasının ve bir şeyler paylaşıyor olmasının nedeninin bir amacı ve nedeni olduğuna inanıyorum. Yine böyle bir günden, özel insanlarla birlikte özel anlar paylaştığımız bir çalışmadan bahsedeceğim. 

Belli bir arayışın peşinde olan, bazı soruların cevaplarına ulaşmaya çalışan ve kendini keşfetmeye çalışan insanların yolu bambaşka yerlerde olsalar da kesişiyor bir gün. Nefes Koçu Gülay Şahin ile de Tanrılar Okulu sayesinde kesişti yollarımız ve bir grup arkadaş Ankara'da Tüten Yolukar ile gerçekleştirdikleri Nefes ve Farkındalık çalışmasına katıldık. 
Sabah 10:00 da girdiğimiz bu odadan akşam 19:30 civarlarında çıkarken eminim ki farklı duygular içerisindeydik. Tek ortak noktamız ise eminim ki "iyi ki" bu çalışmaya geldik hissiydi. 

Bilinçli Farkındalık ve Nefes üzerine bilgiler aldığımız ve pratik yaptığımız bu çalışmada arınmaya, affetmeye, hafiflemeye ve özgürleşmeye ilk adımlarımızı attık. Bilmem fotoğraflardan da anlaşılıyor mu ama her birimiz çalışma esnasında farklı duygu durumlardan geçmiş olsak da grubun eşsiz enerjisiyle bir anda dolup taştık.

Wyndham Ankara'da Gülay ve Tüten'le bir günümüz işte böyle geçti. Heyecan, hüzün, sevinç, rahatlama, huzur ve daha onlarca farklı duygu Nefes ve Farkındalık sayesinde tek bir gün içerisinde yaşandı her birimizde.
Siz siz olun, doğru nefes almayı, çeşitli nefes tekniklerini, bir bilenden öğrenmeye geç kalmayın. Bilinçli Farkındalık ile de hayatınıza sokacağınız güzellikler ve kendinize yapacağınız iyilikler sınırsız. Yeter ki isteyin, yeter ki ilk adımı atın. Gerisi gelecektir.
Bu özel günü benimle paylaşan her güzel ruha kocaman sevgilerimi gönderiyorum.
Sevgiyle...

10 yorum:

  1. Nefes çalışmalarına ben de katıldım uzunca bir süre :) Güzel çalışmalar :)Doğru nefes almak önemli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle. Hiç de basitçe geçip gidilecek bir konu değil.

      Sil
  2. Keşke bizede özet geçseydiniz konu ile ilgili bizde faydalanırdık 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özet geçebilecek şeyler olsa mutlaka yazardım ama maalesef uygulayarak direkt hocasından dinleyerek, yaparak öğrenmek daha faydalı inanın.

      Sil
  3. Gulay Sahin ve Tuten'i instagramda takip etmeye basladim senin onerilerinden sonra:) bende nefes terapisi almak ve sonrasinda da bu yontemi tam olarak ogrenmek istiyorum. Arastirmaya basladim bende istanbulda..Ama beni endiselendiren sey dogru kisiyle karsilasamama ihtimalim.. cok kiymetli olduguna emin oldugum bir calisma ve terapi yanlis ellerde hayal kirikligi yaratabilir.. seni de kendine dair attigin bu özel adim icin de tebrik ederim Sinemcim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülay ve Tüten zaten aslında İstanbul'dalar ve Dam isimli bir mekanda belli aralıklarla bu çalışmaları yapıyorlar. Sen onları sıkı takip et eminim bir seferine denk geleceksindir.
      Endişelerinde de haklısın ve doğru söylüyorsun.

      Sil
  4. Hayatımız da en önemli olan şeyleri hep kulak ardı yapıyoruz. Ne güzel kendiniz için bir şeyler yapmışsınız :). Darısı bizim başımıza :). Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Elimden geldiğince böyle çalışmalara katılmaya çalışıyorum. Dilerim herkes kendisi için böyle şeyler yapabilir. Sevgiler :)

      Sil
  5. Çok güzel fotoğraflar, güzel enerjiler dışarı yansımış gerçekten. Bahsettiğin isimleri instagramdan takip ediyorum, paylaşımları da çok iyi geliyor. Kendime zaman ayırıp, böyle aktivitelere katılabilmeyi çok istiyorum bende . 2017 hayallerimin ve hedeflerimin içinde böyle şeyler de var :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim hedeflerinin bunlar olduğuna :) Dilerim her birini kolaylıkla gerçekleştirebilirsin. Her birimize iyi gelecek şeyler bunlar. Sevgiler :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.