Boku dake ga Inai Machi - The Town Without Me - Erased


2016'nın güzel animelerinden biriyle karşınızdayım. Hem de hemen izlenip bitirmelik. Sadece 12 bölüm sürüyor. Ama sizleri etkileyeceğine eminim. Türü hem psikolojik hem doğaüstü denebilir.


Ana karakter Satoru Fujinuma. Kendisi geçimini sağlamaya çalışan bir manga yazarı. Ama aslında onu farklı kılan bir özelliği var. Bulunduğu mekanda hayati bir kaza olduğunda geçmişe gidebiliyor. Bu sayede de kazayı önlüyor. Hem güzel hem zorlu bir olay değil mi?


Animemizde de olaylar Satoru'nun annesinin öldürülmesiyle sarpa sarıyor. Annesi öldürüldükten sonra kendini aniden 18 sene öncesinde, daha ilkokulda olduğu zamanlarda buluyor Satoru. Hem de aynı okulda okuduğu Kayo'nun kaçırılmasından tam da 1 ay öncesinde.


Kayo'nun ve başka arkadaşlarının kaçırılmasını çözmeye karar veren Satoru araştırmalarına başlıyor. Ara ara normal zaman dilimine döndüğü de oluyor. Bende "kelebek etkisi"vari bir imaj uyandıran Erased'in bu çizimini görünce gülümsedim. Satorunun sol elinde bir kelebek var :) Hem anime sahneleriyle bağlantılı hem de benim tespitimle :)

Animeyi izlerken hem Kayo'yu daha yakından tanıyacağız, hem Satoru'nun ilkokula dönüp şuanki yaşı ve 10 yaşındaki görüntüsüyle eski arkadaşlarıyla yeni deneyimlerini, hem de normal hayatında ölmüş olan annesine tekrar kavuşmayı göreceğiz 12 bölüm boyunca. Bakalım Kayo'ya ve diğerlerine neler olmuş, Satoru araştırmalarında ne sonuca varacak ve buldukları Kayo ile Satoru'nun annesinin hayatında bir değişiklik yaratabilecek mi? 


Psikolojik bir anime demeyi biraz açmak istiyorum. En başta hüzün, hüzün, hüzün ve daha çok hüzün var Boku dake ga Inahi Machi'de. Üzüleceğinizi belirtmem gerekiyor, kızacaksınız da,biraz acı biraz da şefkat. Güzel bir deneyim olacağını iddia edebiliyorum ve iyi seyirler diliyorum. Yorumları bekliyorum.



2 yorum:

  1. Anime,hiç izlemedim ama baya popüler olduğunu biliyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkes sevmiyor, çocukça gelebiliyor. Ama beeğendiğiniz dizi ya da film türlerine göre aslında bir kere şans verebilirsiniz :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.