El Değmemiş Aşk

Türk filmlerine her zaman temkinli yaklaşanlardanım. Maalesef birkaç önemli yönetmenimiz haricinde iyi Türk filmlerinin çekildiğini düşünmüyorum. Hele bu film komedi dalındaysa küfürden bel altı esprilerden başka bir şey duyamadığımdan izlemeyi tercih etmiyorum. Uzun zaman sonra komedi dalında şans verdiğim bir film oldu El Değmemiş Aşk.


Açıkçası, şans verdiğim için de çok sevindim. Çünkü gayet seviyeli esprileriyle güzel güldüren, zaman zaman yok artık dedirten, buna rağmen kalitesini bozmayan bir filmdi. 2 kadın bir erkekten oluşan bir aşk üçgeni konumuz. Zafer ve Feryal çocukluk arkadaşları. Zafer Feryal'i adeta bir "kanka" gibi görürken Ferayl Zafer'e sırılsıklam aşık. Zafer ise Feryal'in en yakın arkadaşlarından birine; Duygu'ya. 

Genellikle kız arkadaşlar birbirlerine böylesi kazıklar atmasalar da Zafer ve Feryal evlendikten sonra bile Zafer ile ilişkisine devam eden Duygu'nun gerçek niyeti filmin ilerleyen bölümlerinde gün yüzüne çıkıyor. Ve böylece filmdeki tüm karakterlerin de aşktan bulanık gören gözleri birden berrak görmeye başlıyor.

Duygu'ya çok aşık olan ama babasının ısrarlarıyla Feryal'le evlenen Zafer Duygu'yu kaybetmemek için ona öyle bir söz veriyor ki zaten filmi esprili kılan ana konu bu olay üzerinde dönüp duruyor. Filmi izlerken kesin sizlerin de tanıdıklarınızın denemiş olduğu yöntemlerle karşılaşacak ve gülmekten kırılacaksınız. Filmdeki her şey her birimize tanıdık gelecek elbette çünkü biz buyuz.

Eğlenceli, komik ve sevgi dolu, sıcacık El Değmemiş Aşk şans verilmesi gereken Türk filmlerinden. Keyifle izleyin :)

8 yorum:

  1. Sinema sanattır. Güzel sanattır. Güzel sanatlar insanı şuurlandırır.İçinde küfür barındıran, film de, resim de, şiir de estetik duyguyu köreltir ve hatta yok eder. Bir şey daha söylileyim ki; küfürlü mizah, mizahçının kolaya kaçtığı ve mizahı beceremediğinin kanıtıdır. Önemli olan biz insanların zaafınadn yararlanmak değil, insan oluşumuzun fıtrattaki ulvi tarafımızdan bizimle bir ve birlik olmaktır. Sanatın ad gayesi tuz buz olmuş bu toplumu, tek bir yürek halinde olmanın senfonisini bizi yaşatmaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baştan sona yazdıklarınıza katılıyorum.Maalesef kolaya kaçıyorlar söylediğiniz gibi. Zekadan eksik, saçma sapan filmler çıkarıyorlar ortaya. Onlar da zamanla azalacak eminim.

      Sil
  2. Şans verdiğinize değmiş olması ne iyi :) Gelinlikli oyuncunun adını unuttum şimdi ama oyunculuğunu beğeniyorum filme renk katan da odur kanımca :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle :) O ve Emre Karayel, zaten baş rollerdi, filmi alıp götürdüler.

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Seveceğini düşünüyorum. Şimdiden keyifli seyirler :)

      Sil
  4. Türkiye'de komedi acınacak halde. Çok basit sinema açısından değerlendirince. Bu nedenle sinemaya gittiğimde uzak duruyorum. Bu filmi belki tavsiyeniz üzerine arkadaşlarla toplanınca izleyebiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, keyifli zaman geçirebileceğiniz bir film. Arkadaşlarla izlendiğinde daha da keyifli olacaktır.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.