Deha - Gifted

Bir zekanın eksik olması bir de çok zeki olmak her zaman sorun teşkil eder bilirsiniz. Zeka eksikliği hayatınız boyunca aldatılmanıza, dalga geçilmenize, kullanılmanıza sebebiyet verirken çok zeki olmak ise bir deney objesine dönüşmenize neden olur. Dayısı tarafından büyütülen ve çok ama çok zeki olan Mary de bu çok zeki çocuklardan sadece biri.

Mary artık okul çağına gelmiştir ve dayısı da onu okula gönderecektir. Okulda öğretilecek olan birçok şeyi çok çok önceden öğrenmiş ve neredeyse üniversite seviyesinde bilgi kapasitesine sahip olmuştur. Frank başlarına gelebilecekleri bilse de, Mary'i okula gönderir. Çünkü onun arkadaşları olmasını, eğlenmesini, yaşına göre davranmasını istemektedir. 

Mary daha okuldaki ilk gününde farklı olduğunu gösterir ve öğretmeninin de dikkatli olması sonucu onu özel eğitim verilen bir okula gitmesi yönünde teşvik etmeye çalışırlar. Frank elinden geldiğince bu durumu geçiştirmeye çalışsa da olay sonunda Mary'nin büyükannesi Evelyn'e dek gider. Evelyn bir matematikçidir ve kendisini bir dönem bu yola adamıştır. Çocuklarını da bu yönde yetiştirmeye çalışmış olsa da işler istediği gibi ilerlemez.

Mary'nin annesi olan çok sevdiği kızı da çok ünlü bir matematikçidir ve hayatını bir formülün kanıtlanmasına adamıştır. Annesi daha küçükken kızındaki bu yeteneği farkedince onun herhangi başka bir şeye yönelmesine engel olur ve sadece matematikle uğraşmasını sağlar. Bilirsiniz ki her insan farklı yaratılmıştır. Birinin sahip olduğu hırs bir diğerinde olmaz ve Evelyn'nin de kızını fazla zorladığı anlaşılır.

Kardeşinin vasiyeti üzerine Mary'nin hayattan zevk almasını sağlamaya çalışan Frank de annesinin tekrar hayatlarına girmesiyle alt üst olur. Evelyn, Mary'i Frank'ten almaya çalışacak ve Mary'nin hayatını bambaşka bir yola sokmaya çalışacaktır. 

Bir dayı ve yeğen arasında olabilecek belki de en güzel ilişkiyi izleyeceğiniz Deha - Gifted, birçok farklı duygunuza temas edecek. Kızacak, üzülecek, gülecek, sevineceksiniz. Gözlerdeki o kocaman sevgiyi taa içinizde hissedecek ve bu filmi herkes izlesin isteyeceksiniz. Tıpkı benim gibi :)

Keyifli seyirler dilerim :)

14 yorum:

  1. Bloglarda 3 kere karşılaştığım ama henüz izlemediğim film. Bu kadar tavsiyeden sonra mutlaka izlemeliyim artık..Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. bu filmi birçok kez bende gördüm henüz izleyemedim :) sayenizde hatırlamış oldum :D

    YanıtlaSil
  3. dün akşam ne izlesek diye düşünürken, son anda vazgeçtik Deha'dan, yorumundan sonra pişman oldum başka bir şey seçtiğimize :/

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel, ben de geçenlerde izledim. O minik kız çok tatlıydı ayrıca bomba gibi de oyunculuk sergilemiş..
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. Küçük kız harika bir oyunculuk sergilemişti. Sevgiler :)

      Sil
  5. Sonu gerçekten harika bitmişti. Son zamanların iyi filmlerinden biri olduğunu düşünüyorum. Emeğinize sağlık bana da beklerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız çok kaliteli bir filmdi. Elbette hemen geliyorum:)

      Sil
  6. Ben de bloglarda sık sık bu filmi görüyorum. Konusu ve oyuncularıyla ilgimi çekti. İzlenecekler listeme ekledim :-)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.