Mucize - Wonder

Bir insanın a'dan z'ye her şeyini belirleyen genler, eksiklikleri-fazlalıkları ya da içerisinde bulundurdukları özelliklerle çeşitli hastalıklara da neden oluyorlar. Auggie Pullman da anne ve babasında bulunan bir genin bir araya gelmesi nedeniyle yüzünde deformasyon ile doğuyor. Yıllarca onlarca ameliyat geçirse de dış görünümü maalesef genelden farklı olduğundan hayat onun için oldukça zor başlıyor.

Muhteşem bir aileye sahip olan Auggie beşinci sınıfa dek annesinin öğretmenliğiyle evde eğitim görüyor ama artık annesi Isabel Auggie'nin hayata karışması, çocuklarla bir arada olması ve mümkünse acımasız hayatta ayakta kalabilmesinin zamanının geldiğini düşünüyor. 
İnsanlar çok acımasız bilirsiniz ama çocuklar hepsinden çok daha acımasız. Auggie, ailesinin korunaklı kabuğundan çıktığı anda birçok farklı zorlukla karşılaşıyor. Elinden geldiğince karşılaştığı tüm zorluklarda da dik durabilmeyi, onları yenebilmeyi başarıyor.

Auggie ne kadar özel bir çocuk olmuş olsa da her insan kendi içinde özeldir aslında. Film de bu yüzden sadece Auggie'ye odaklanmamış; o hayatındaki bu yeni adımı atarken ablasının, okul arkadaşı Jack'in ve birçok farklı karakterin de davranışlarının nedenini harika bir uyumla aktarıyor izleyiciye.

Zaman zaman güldüren, zaman zaman birkaç damla gözyaşı akıtmanıza neden olan Mucize - Wonder filmi örneklerinin maalesef çok az olduğu çok keyifli ve sıcacık bir aile filmi. İçerisinde birçok ders barındıran ve her birinin aslında ne kadar da basit olduğunu gösteren filmde senaristinden, oyuncularına, yapımcısından kostümcüsüne herkese teşekkür etmek gerektiğini düşünüyorum. 

2018 Oscar'larında en iyi makyaj kategorisinde aday olan film ödülü alabilir mi bilemiyorum ama benim gönlümde en iyi filmler listesine çok tan girdi.
Sİzlere de iyi seyirler dilerken film hakkındaki yorumlarınızı da merakla bekliyorum :)
Sevgiyle...

11 yorum:

  1. geçen hafta seyrettim filmi ve bayıldım Augie'yi oynayan çocuk o kadar tatlıydı ki sevmemek elde değil umarım oscar alır..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı fikirdeyim. Maalesef bu sene Oscar adayı filmleri neredeyse hiç izleyemedim ama bu film parıldıyor adeta :)

      Sil
  2. Çok güzel bir yazı olmuş. Eline sağlık. Filmi mutlaka izleyeceğim. Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Çok seveceğine eminim. Şimdiden keyifli seyirler :)

      Sil
  3. Filmin kitabını okumuştum.Bir solukta bitmişti.Bir olayı farklı tarafların gözünden anlatması ilginç bir yöntem olmuş.Filmi de umarım kitabı kadar iyidir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitabını okumadım maalesef ama filmin çok iyi olduğuna garanti veriyorum :)

      Sil
  4. Merhaba.
    Yaklaşık bir saat evvel bu filmi izledik ailecek.
    Julia Roberts filmlerini çook severim. Ve bu filmi de çok sevdim.
    Hem ağladım hem düşündüm izlerken.
    Hatta dedim keşke okullarda çocuklara da izletseler.
    Bir de okul idaresi önünde çocuğunun arkadaşına "ucube" demesini ve yazdığı notları savunan anneye gıcık oldum......
    İyi pazarlar, selamlar. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Julia Roberts'ın hayranıyımdır ben de. Ve okullarda çocuklara seyrettirilmesi fikrine de çok katılıyorum. Keşke olsa öyle bir şey.

      Sil
  5. Benim de benzer yorumları yaptığım bir filmdi.
    Bazı sahnelerinde üzülse de insan bitince ne kadar mutlu hissediyor değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, evet hem de çok :) Çok keyifliydi birkaç kere daha izlerim ben bu filmi ;)

      Sil
  6. Çok başarılı bir yapım. Hiç geciktirmeden izlemelisin bence :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.