Dünya Uyanıyor!


Reiki gibi şifa tekniklerini merak edenlerin, ilgilenenlerin hatta uygulayanların sayısı gün geçtikçe artıyor ve inanın bu gelişimi büyük bir sevinçle izliyorum. Duymuşsunuzdur muhtemelen aydınlanma, uyanma çağı başladı. Dünya büyük bir hızla farklı bir seviyeye geçiyor ve bunda bu uygulanan şifa tekniklerinin payı çok fazla. Kimi insanlar zaten uyanmış olarak geliyorlar dünyaya kimileri ise doğarken unuttuklarını hatırlama peşindeler.

Ben de unutulanları hatırlamaya çalışanların içerisindeyim. Özümüzde evrene, evrenin işleyişine, düzene, ruha, her şeye dair tüm bilgileri bilen ama doğum esnasında tüm bunları unutmayı seçen bireyleriz. 
Ben de yapım gereği (akrep burcu olduğumdan) gizi, sırlarla dolu olanı, bilinmeyeni bilmeye uğraşan biriyim. Uzun süre içimdeki boşluğu başka şeylerle doldurmaya çalışıp dolduramayanlardanım. Kendi çapımda araştırmalarla da bir yere gelemeyince yoluma çıkan Yeliz'le ilk Reiki eğitimine gitme cesaretini kazanmış biriyim. Canım ruh ailemden en yol gösterici ruhu olarak seçmişim onu bu hayat için. İyi ki varsın bir kere daha.

Şifa tekniklerinin birçoğuyla ülkemiz yeni yeni tanışmaya başlamış olsa da çoğunun tarihi çok eski aslında. Reiki de bunlardan sadece biri. Diğerlerine göre belki bir adım daha öne geçebilmiş olmasının nedeni bir kere inisiye olduğunuzda "reiki enerjisi" ile ölene dek çalışıyor olabileceğiniz olabilir. 
Burada bir parantez açıp inisiyasyon ne demek onu açalım. 
İnisiyasyon; bireyin, spiritüel gelişimi için, 'spiritüel tesir'i alıp aktarabilen bir üstadın kontrolü altında, bir düzen, disiplin içinde ve bir metoda dayalı olarak bir yola girmesi, o kanala, intibak etmesi, uyumlanması ve o yolculuktaki eğitimi şeklinde tanımlanabilir. İnisiyasyon sözcüğünün kökeni, Latincede "bir yere girme, iştirak etme, katılma, kabul edilme, başlama" anlamındaki "initium" sözcüğüdür. (İsmail Bülbül- Reiki, İlahi Aydınlanma kitabından alıntıdır)

Yani, her teknikte uygulayıcı olabilmek için eğitmenlerden, masterlardan, üstadlardan ya da o teknikte hangi isimle adlandırılıyorlarsa onlar tarafından inisiye edilmeden o tekniği uygulayamıyoruz. Ben Reiki tekniğinde birinci ve ikinci aşama inisiyasyonunu Sibel Kökeş'ten aldım ve Ankara'da Reiki alacak olanlara kendisini tavsiye ediyorum. 

İnisiyasyonun bir diğer önemli noktası da doğru inisiyasyonu alabilmektir. Maalesef günümüzde masterlar çok büyük gruplara, kimi zaman kişilerle hiç temasta bulunmadan inisiyasyon yapmaktadır. Bu uygulamanın doğru olmadığını düşündüğümü söylemek zorundayım. İnisiye edilen kişi ile masterı hocamın tabiriyle 'gümüş bir iple bağlanır' ve artık Reiki ile ilgili her sorunda ona danışabileceksinizdir. Bu yüzden birebir eğitimi tercih ettiğimi illa bir grup çalışması olacaksa bu eğitimin de 5 kişi sınırını aşmaması gerektiğini söylemeliyim.

Bir sonraki yazıda ilk Reiki inisiyemi, neler yaşadığımı, neler gördüğümü yazayım. Böylece Reiki'ye de giriş yapmış oluruz.
Sevgiyle kalın 💜  



10 yorum:

  1. Devamını merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  2. Reiki 1 aldim 21 günlük çalışma icindeyim..ve sonra 2 😊💖

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle güzel değişimler bekliyor ki sizi. Sizin adınıza heyecanlandım 💖

      Sil
  3. Çok ilgi çekici bir konnu, devamını merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  4. Aa Kasım doğumlularız o zaman :)
    Ben de beklerim bloguma, sevgiler... :)

    YanıtlaSil
  5. ay çok severim ben de, el aldım da devam etmedim. ama çevrem reikici dolu. hep şifa verirler. ah neler gördüm sahiden de bu konuda çok severim onlarııı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence mutlaka devam etmeli ve sen de o şifayı dağıtanlardan biri olmalısın :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.