Şubat Ayında Bizi Neler Bekliyor?

 


Dün itibariyle şubat ayına girdik. Hem de yeni ay etkisiyle.
Yenilikler, başlangıçlar bu enerjiyle bizimle. Ben de artık Rune Taşları ve ile aya hakim enerjileri buradan anlatıyor olacağım. 
Şubat ayı için de kolektife niyet ederek taşlarımı çektim. Kolektif için yaptığım açılımlar danışmanlıklarda yaptıklarımdan farklı. Belki ileride bir postta ona da değinirim.
Şimdi açılımımıza bakalım.


Açılımda gelen taşlar şu şekilde oldu;
Eihwaz - Tiwaz - Ehwaz - Nauthiz - Dagaz - Ters Raido
Ve bu ay karşılaşabileceğimiz engelleri anlatan Laguz


Eihwaz: Yaşam döngüleri, doğum ve ölüm, gizemler, savunma, korunma gibi başlıklarla anlatılabilir.
Doğum ve ölüm yaşamın bir döngüsüdür. Yaşam olmadan ölüm olmaz. Ölüm de yeni başlangıçlara gebedir.
Ölüm kelimesi sadece bir hayatın bitmesi gibi algılanmamalıdır. Her sonlanma bir ölümdür aslında. Bu nedenle şubat ayında bir iş, bir proje, bir arkadaşlık/dostlu/ilişki sonlanabilir. Lakin, Eihwaz bu sonlanmanın hayırlı olduğunu ardından yeni bir döngünün geldiğini haber verir. Bu nedenle eğer herhangi bir sonlanma ile karşı karşıya kalırsak bunu olabildiğince soğukkanlı ve kabulde karşılamalıyız.
Özel alanlarımız gelişen teknoloji ile artık çok da kontrol altında tutulamıyor. Oysa ki onları koruyabilmek ve dengede tutabilmek sağlıklı bir ruh ve beden için en önemli faktörlerden biri. Bu noktada bir uyarımız var; Bu ay kişisel alanlarımıza bazı saldırıların, tacizlerin olabileceğini söyleyen Eihwaz bunu farkettiğimizde ruhsal ve fiziksel alanımızı korumamız gerektiğini söylüyor. 

Eihwaz'ın mesajlarını dikkate aldığımızda,
"Her son bir başlangıçtır."
"Umudumu her zaman koruyorum."
"Fiziksel ve ruhsal alanım koruma altında."
gibi olumlama cümleleri ile enerjimizi yüksek tutabiliriz.

Tiwaz: Zafer, dünya düzeni, adalet, manevi bağlar gibi başlıklar altında anlatılır.
Sevdiklerimiz için bazı fedakarlıklar yapmamız gerekeceğini haber verir. Karşılaşılabilecek bazı zorlu ve sıkıntılı durumlar karşısında cesur olmalı ve doğruluktan şaşmamalıyız. Bu halde zafer bizim olacaktır. 
İş yerinde yeni sorumluluklar alınması gerektiğini, ilişkilerde ise doğru ve dürüst olmanız gerektiğini öğütler. 

Tiwaz'ın mesajlarına baktığımızda,
"Hayatımın her alanında doğru ve dürüstüm."
"Sevdiklerime kolaylıkla yardım edebiliyorum."
"Cesur olmak benim için kolay bir erdem."
gibi olumlamalar işimize yarayabilir.

Ehwaz: Kelime olarak 'at' anlamına gelen Ehwaz yolculuk, seyahat anlamlarını barındırır ilk olarak. Bunları hareket etme, ilerleme anlamlarını da ekleyerek genişletebiliriz. Atlar ve insanlar arasındaki ilişkiyi göz önüne aldığımızda da bu taş güven, dostluk, işbirliği, sadakat gibi anlamları da içerisinde barındırmış olur.
Dolayısıyla Ehwaz şubat ayında görevlerimizi özenle yerine getirmemiz gerektiğini söyler. Ekip çalışmalarına, ortaklık tekliflerine açık olabiliriz çünkü bunlar bizi birkaç adım ileriye götürecek enerjiler barındırmaktadır.
Ehwaz bu ay ruhani yolda ilerleyebileceğimizi haber verirken fiziksel olarak da bir seyahat ihtimali söz konusudur. Bu seyahatin size fayda sağlayacağını, geliştireceğini ve hatta değiştireceğini de haber verir.  

Ehwaz'ın anlattıklarına göre,
"Beni değiştirecek, geliştirecek ve kolaylıkla ilerleyecek ruhsal ve fiziksel yollara açığım."
"Ekip çalışmalarım başarıyla ve kolaylıkla ilerliyor."
"Ortaklıklar güvenlidir."
gibi olumlamaları tercih edebilirsiniz.

Nauthiz: Kısıtlama ve arzu üst başlıkları ile anlatılabilir. 
Yani bu ay bazı kısıtlamalara maruz kalma ihtimalimiz var. Arzu kavramı ise gerekliliklerimiz, ihtiyaçlarımız şeklinde genişletilebilir. Bu halde istediğimiz bazı şeyleri elde edememe durumu söz konusu olabilir. Ya da yiyecek, barınma ihtiyacı olan kimselerle karşı karşıya kalma hali de söz konusu olabilir. Tüm bu zorlayıcı enerjiyi ifade ederken de korkularınla yüzleştiğinde, arzularından emin olduğunda her şeyi elde edebilirsin de der.
Yani Nauthiz bu ay, istediğin şeyleri gerçekten istiyor musun yoksa onlar için çabalamaya, vazgeçmemeye hazır mısın gibi bir soruyla geliyor bize.
Peki hazır mısınız?

Nauthiz'in bu mesajlarına karşılık,
"İsteklerimde kararlıyım."
"İhtiyaçlarımı kolayca karşılayabiliyorum."
"Zorlukların üstesinden kolayca geliyorum"
olumlamaları iyi tercihler olabilir.

 Dagaz: Kelime olarak 'gün' anlamına gelir. İçerik olarak ise bir dönüşüm sembolüdür. Hayatının her alanındaki dengeden söz eder. 
Bu ay her şeye olumlu ve cesur bakabildiğinizde farkındalık kazanacağınızı ve uyanış sağlanacağını anlatır. Bu ay tüm yıl için hedeflerinizi belirleyebileceğiniz, gelecekteki siz için bazı adımlar atabileceğiniz ya da bunların planlamasını yapabileceğiniz bir ay. Dagaz kelime olarak gün demek olduğundan her yeni günün yeni bir başlangıç olduğunu da hatırlatır. Yani şubat ayı geçmişi, dünü bile hiç kafaya takmamamız gereken hep günde, anda kalmayı bize öğretecek olan aydır. 

Dagaz'ın söylediklerine baktığımızda,
"Hedeflerime kolayca ve hızlıca ulaşırım."
"Anda kalabilirim."
"Gelecekteki bene kolaylıkla hazırlanıyorum."
gibi olumlamaları kullanmak iyi fikir olabilir.

Raido: kelime anlamı olarak yolculuk anlamına gelen Raido bu açılımdaki tek ters gelen taş. Açılımın tümüne bakarak taşları yorumladığımdan bu ay çıkılacak yollarda bazı aksaklıklarla, gecikmelerle ve hatta ertelemelerle karşılaşılabileceğini söylemeliyim. Bu nedenle panik hissedebilirsiniz ancak her şeyin olması gerektiği gibi olduğunu unutmamak faydalı olacaktır. 

Bu mesajlara bakarak,
"Her şey olması gereken zamanda olur."
"Çıktığım her yol kolaylıkla ilerler."
"Hedefime kolaylıkla ulaşırım."
gibi olumlamaları tercih edebilirsiniz.

Laguz: Açılımda kullandığım alanın kenarına düşen ve bu nedenle karşılaşacağımız engeller olarak ayırdığım Laguz, kelime anlamı olarak 'su' demektir. Suyun diğer tüm formlarını da temsil etmektedir. Bu nedenle bu ay su basmaları, seller, çeşitli hava olayları, yoğun yağış, buzlanma gibi bizi zorlayacak ve işlerimizi yapmamıza engel olabilecek durumlar söz konusu olabilir.
Duygularımızın esiri olup asla yapmayacağımız işlere imza atabiliriz. 
Bir şeyleri takıntı haline getirebiliriz. Güvensiz ve umutsuz hissedebiliriz.
Tüm bu mutsuz duygular nedeniyle çevremizde hayatına kast eden kişilerin haberlerini de sıkça duyma ihtimalimiz maalesef yüksek.

Bu engellerin hayatımıza yansımaması için ise,
"Duygusal olarak dengedeyim."
"Hayata güvenle ve umutla bakıyorum."
"Su elementi ile uyumlu bir şekilde yaşıyorum."
gibi olumlamalar sanıyorum ki faydalı olacaktır.


Açılımın tümüne baktığımızda güzel bir ayın bizi beklediğini görüyorum. Sıkıntı yaşadığınız anlarda ya da genel olarak aklınıza geldiğinde olumlamaları tekrar etmeniz hakim enerjinin kolay akmasına yardımcı olacak ve yolunuzun açılmasını sağlayacaktır.

Bilginin herkese ulaşabilmesi için postu paylaşabilirseniz sevinirim.
Sevgilerimle ❤



Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.