Perks of Being a Wallflower - Saksı Olmanın Faydaları

En yakın arkadaşının kendini vurarak öldürmesi sonrası sürekli görüntüler gören Charlie, liseye başlar ve bu yeni ortama ayak uydurmaya çalışır. Hiç arkadaşı olmadığından sıkıntılı günler geçirirken tüm okulun alay konusu olan ve yıllardır sınıfını geçemeyen Patrick'le tanışır. 


Patrick'le ettiği sohbet esnasında ise güzeller güzeli Sam yanlarına gelir. Sam'le Patrick'in üvey kardeşler olduklarını sonradan öğrenir. Sam ve Patrick'le gezmeye başlayan Charlie oan sıkıntı veren görüntülerden kurtulmuş, Sam'e safça aşık olmuştur.
Sonrasında arkadaş grubu içerisinde yaşanan bir tatsızlık yüzünden araları bozulur ve onunla görüşmek istemediklerini söylerler. Kabus günler Charlie için geri dönmüştür. Sürekli o daha küçücük bir çocukken bir kaza geçirip ölen halasını görmektedir. 
Günler geçer ve arkadaşları üniversiteyi kazanıp giderler, yine yalnız kalan Charlie bir kriz geçirir. Bu kriz sayesinde o güne dek gördüğü görüntülerin nedeninin ne olduğu alenen ortaya çıkar ve ailesi de öğrenir. Charlie artık özgür, mutlu ve kendine güvenen bir genç adam olarak devam eder hayatına.
Hayatlarında çeşitli travmalar geçirmiş buna rağmen hayata tutunmaya çalışan gençlerin hikayesini anlatan Saksı Olmanın Faydaları bence her genç tarafından izlenmeli. Anlatılan problemler Amerika'ya özgü değil. Gençlerin global olarak ortak dertleri. İyi seyirler dilerim.



2 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.